Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 21-10-2009

Gewelddadige weggebruiker

AMERSFOORT- Op dinsdag werd een gewelddadige weggebruiker aangehouden. Omstreeks 14.30 uur zag een agent in zijn vrije tijd twee autos over een verdrijvingsvlak rijden en stoppen bij de afslag Amersfoort Noord. De agent zag vervolgens dat de bestuurder van de achterste auto uitstapte, een 25-jarige man uit Lutte, en naar de voorste auto liep. In deze auto zat een 25-jarige man uit Liessel. De man uit Lutte sloeg tegen de portierruit en deze ging kapot. De geweldpleger werd direct aangehouden. Dit conflict was het gevolg van een woordenwisseling welke eerder was ontstaan bij een tankstation.

Bijna bestolen

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werd een vrouw bijna slachtoffer van een diefstal. Omstreeks 21.30 uur fietste een 22-jarige vrouw uit Amersfoort over de Baladelaan. Op een gegeven moment kwam er naast haar een auto rijden en de bijrijder vroeg haar om een vuurtje. De vrouw gaf aan dat ze geen aansteker had. De man vroeg vervolgens om haar portemonnee af te geven. De vrouw sloeg vervolgens direct af en belde aan bij een woning. De mannen reden vervolgens hard weg in een donkere auto.

Op Duitse scooter

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een jongen op een gestolen scooter aangehouden. Omstreeks 16.55 uur zagen agenten een groep jongeren staan op de Boogschutter. De agenten zagen dat een 14-jarige jongen uit Amersfoort wegreed op een motorscooter met Duits kenteken. De agenten vertrouwden het niet en reden achter de jongen aan. De jongen reed vervolgens een rondje via de Dierenriem en Ringweg Koppel. Op de Meridiaan kwam hij in botsing met een 24-jarige vrouw uit Bunschoten spakeburg die reed op een bromfiets. Beiden kwamen ten val en de 14-jarige jongen rende hard weg. De vrouw liep door de valpartij enkele schaafwonden op. De agenten herkenden in de bestuurder van de scooter de 14-jarige jongen en gingen naar zijn huis. Hij was thuis en had een pijnlijke knie en elleboog overgehouden aan de valpartij. De jongen werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De motorfiets stond als gestolen te boek en kwam uit Duitsland.

Speelgoeddief

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een winkeldief aangehouden. Een agente liep in haar vrije tijd in een winkel aan De Beurs. Zij zag dat een 34-jarige vrouw uit Amersfoort met een Baby Born en een Wave Board de winkel uitliep zonder af te rekenen. De politie werd gewaarschuwd en de vrouw, veelpleger, werd aangehouden. Onderzoek wees uit dat ze ook uit een andere winkel een stuk speelgoed had gestolen.