Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 11.10 uur

Utrecht, 21-10-2009

Onder invloed

WOERDEN- In de nacht van 20 op 21 oktober heeft de politie omstreeks
01.25 uur een 18-jarige man uit Woerden aangehouden.

Agenten zagen de man rijden op de Voorstraat. De man bleek zonder helm te rijden. Toen de 18-jarige man de agenten zag staan, sloeg hij op de vlucht. Na een korte achtervolging konden de agenten de man staande houden in de Achterstraat. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol. Op het politiebureau blies de man 895 ug/l.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bedreiging met steekwapen

WOERDEN- Op dinsdagavond heeft de politie een 22-jarige man uit Bodegraven aangehouden op verdenking van bedreiging met een steekwapen.

De politie kreeg omstreeks 23.55 uur een melding dat de 22-jairge verdachte een ander bedreigd zou hebben met een mes. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen de agenten dat twee beveiligingsmedewerkers de verdachte vast hadden. De 22-jarige verdacht werd aangehouden maar bleek geen steekwapen bij zich te hebben. Uiteindelijk werd het steekwapen door twee omstanders aan de agenten overhandigd.

De politie heeft de zaak in onder zoek.

Diefstal uit woning

MIJDRECHT- Op dinsdag 20 oktober is een 92-jarige vrouw uit Mijdrecht slachtoffer geworden babbeltruc.

Omstreeks 15.20 uur kreeg de politie een melding dat er op de Helmstraat een pinpas en pincode ontvreemd was van het slachtoffer. De pinpas is vermoedelijk ontvreemd door een man in de leeft van 19 tot 22 jaar oud. De man deed zich voor als een werknemer van de thuiszorg. Hij vertelde de vrouw dat zij geld terug zou krijgen. De vrouw moest haar pincode intoetsen op een apparaatje. De verdachte is met de pinpas naar buiten gegaan en vertelde de vrouw dat hij binnen vijf minuten terug zou zijn met een bevestiging. De verdachte is vervolgens hierop niet mee teruggekeerd.

De politie is op zoek naar getuigen die de man hebben gezien op 20 oktober omstreeks 15.20 in de Helmstraat.

Het signalement van de man is als volgt:


- Man


- Tussen 19 en 22 jaar


- Blanke huidskleur


- Vermoedelijk Nederlands


- Kort stekelig donkerblond haar


- Spijkerbroek, blauw sportjasje, lange kniekousen

Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844 of voor anonieme meldingen naar 0800-7000.

BREUKELEN- In de avond van 19 oktober omstreeks uur is een 64-jarige vrouw slachtoffer geworden van diefstal van haar pinpas.

Het slachtoffer had haar boodschappen gedaan in een winkel aan de Hazesingel. Nadat de vrouw gepind had aan de kassa is zij naar buiten gelopen naar haar fiets. Hier werd zij aangesproken door een onbekende vrouw die in het gezelschap van een man was. Opvallend was dat de vrouw in het Engels iets aan het slachtoffer vroeg en een landkaart van Nederland bij zich had. Op dinsdag 20 oktober omstreeks 08.45 uur wilde de vrouw kijken of er nog geld in haar portemonnee zat. Hierop concludeerde de vrouw dat haar pinpas niet in de portemonnee zat.

Toen het slachtoffer de pas wilde blokkeren deelde de bank mee dat er met de pinpas 5650,- gepind was bij diverse pinautomaten in Almere, Zaandam en Amsterdam.

De politie is op zoek naar getuigen die vrouw en de man hebben gezien omstreeks 17.50 en 23.00 uur op de Hazesingel.

Het signalement van de vrouw is als volgt:


- Ongeveer 25 jaar oud


- Bleke huid


- Slank postuur


- Ongeveer 1.75 meter lang


- Zwart gekleed


- Kort zwart stekelig haar


- Engels sprekend


- Zwart opgemaakt in haar gezicht

Het signalement van de vrouw is als volgt:


- Ongeveer 25 jaar oud


- Ongeveer 1.70 meter lang


- Gezet postuur


- Vol gezicht


- Kalig donker haar


- Donker kleding

Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844 of voor anonieme meldingen naar 0800-7000.

Softdrugs

LOENEN AAN DE VECHT- Op dinsdag 20 oktober heeft de politie een 42-jarige man uit Loenen aan de Vecht aangehouden op verdenking van softdrugs.

Tussen 14.00 en 19.00 uur heeft de politie de woning van de verdachten onderzocht op het kweken van hennep. Er zou vanuit de woning stankoverlast zijn en er zouden hele hoge planten in de tuin staan die waren voorzien van lampen en folie. In de woning trof de politie kleine hoeveelheid softdrugs aan. Hierop heeft de politie de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De man zit voorlopig in hechtenis.

Woerdense Nacht

WOERDEN De politie heeft in de Woerdense Nacht meerdere aanhoudingen verricht.Rond 02.35 uur kreeg de politie de melding dat een 18-jarige man uit Driebruggen in een horecagelegenheid aan de Groenendaal een 25-jarige man uit Sint-Michielsgestel had geslagen. Agenten gingen ter plaatse en hielden de verdachte aan. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling.

Terwijl agenten de verdachte aanhielden, bevond een 25-jarige Harmelaar zich voor de horecagelegenheid. Hij gedroeg zich vervelend en werd gevorderd weg te gaan. Daaraan voldeed hij niet, waarna de agenten hem aanhielden.

Rond hetzelfde tijdstip kreeg een medewerker van de horecagelegenheid klappen van een 34-jarige man uit Woerden. Agenten hielden de Woerdenaar aan en de medewerker deed aangifte van mishandeling.

Ook een 19-jarige jongeman uit Waarder gedroeg zich vervelend in de gelegenheid. Hij werd door medewerkers de zaak uitgezet, maar bleef op straat ook vervelend. Daarop hielden agenten de Waardenaar aan.

Op de Rijnstraat hielden rond 04.00 uur meerdere mensen zich hinderlijk op. Agenten vorderden hen weg te gaan. Een 18-jarige jongeman uit Zuid-Beijerland vond het nodig de agenten de huid vol te schelden. Hij werd aangehouden.

Rond 04.20 uur kreeg een 21-jarige man uit Woerden op het Stationsplein klappen van een 18-jarige plaatsgenoot. Agenten hielden de verdachte aan.

Tegen alle aangehouden verdachten is proces-verbaal opgemaakt.