Gemeente Vlaardingen


Begroting gemeente Vlaardingen 2010: tarieven gelijk

21 oktober 2009

foto van eurobiljetten

Ophalen vuilnis 10 goedkoper

Ook in Vlaardingen zullen de effecten van de economische recessie niet onopgemerkt blijven. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de tarieven voor de gemeente niet te verhogen. De afvalstoffenheffing wordt zelfs verlaagd met tien euro.

Dit is een van de belangrijkste beslissingen In de begroting 2010. De financiële boekhouding van de gemeente Vlaardingen is gezond en laat een sluitende begroting zien. Met deze begroting zijn de ambities uit het coalitieakkoord gerealiseerd. Het college van B&W legt op 4 en 5 november de begroting 2010 ter vaststelling voor aan de gemeenteraad.

Wat doet de gemeente nog meer?
Op het gebied van sport legt de gemeente een nieuw voetbalcomplex aan voor voetbalvereniging VFC en wordt de accommodatie op het sportpark Broekpolder uitgebreid. Het college heeft ook geld beschikbaar gesteld voor een buitenzwembad. Daarnaast blijft Vlaardingen zich inzetten om de armoede in de gemeente te bestrijden, bijvoorbeeld door het organiseren van budgetcursussen. Ook wil het college gratis openbaar vervoer aanbieden aan 65 plussers met een inkomen tot 120 procent van het minimumloon. Het college heeft verder geld vrijgemaakt voor de aanleg van de spoorwegondergang Marathonweg om de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen te verbeteren. Om de veiligheid in de binnenstad te verhogen, worden onder meer de zogenaamde SUS-teams structureel ingezet. Verder heeft het college extra geld gevraagd voor de begeleiding en maatschappelijke opvang van veelplegers. Voor het vergroten van de naamsbekendheid van de stad Vlaardingen wordt de inzet op stadspromotie geïntensiveerd.