Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.20 uur

Utrecht, 21-10-2009

Gewond bij poging beroving

UTRECHT Een vrouw raakte op vrijdag 16 oktober gewond toen twee jongens haar op uiterst gewelddadige wijze probeerden te beroven.

Rond 15.10 uur liep een 23-jarige vrouw uit Utrecht over de Van Humboldstraat. Zij had haar gsm in haar hand. Zij voelde een klap tegen haar hoofd en zag dat een jongen op een fiets haar gsm uit haar hand probeerde te pakken. Daarbij verloor de jongen zijn evenwicht en kwam met zijn fiets in de struiken terecht. Zij pakte hem bij zijn jas beet, waarna hij de telefoon liet vallen. Zij slaagde er in de telefoon op te pakken, maar werd vervolgens door de verdachte aan haar haar getrokken en meerdere malen geschopt. Zij liet zich vallen en werd meerder malen tegen haar hoofd geschopt en werd ook geslagen.

Het slachtoffer zag een andere jongen lopen en riep hem om hulp. Vervolgens bleek hij bij de verdachte te horen en viel hij haar ook aan. Omstanders kwamen de vrouw te hulp, waarop de uiterst gewelddadige verdachten er samen met nog een derde jongen zonder buit op de fiets vandoor gingen in de richting van de Hoffstraat. Een onbekend gebleven getuige is met een auto achter de verdachten aangegaan, maar zij weten te ontkomen. Door meerdere politie-eenheden is in de omgeving gezocht, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gegaan. Zij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten. Zij had onder andere letsel aan haar hoofd en arm opgelopen. Zij deed aangifte.

Verdachte 1:

Lichtgetinte jongen van 16-18 jaar, ± 1.70 meter, normaal postuur, kort opgeschoren zwart haar en bovenop met gel naar achteren gestyld. Hij droeg een glanzende zwarte jas, blauwe spijkerbroek en witte gympen.

Verdachte 2:

Blanke jongen van 16-18 jaar, 1.63-1.70 meter, tenger postuur. Hij had een rode baseballpet op en droeg een witte jas, blauwe spijkerbroek en witte gympen.

Bij de twee was nog een derde jongen, maar daar is geen signalement van bekend.

Aan getuigen van de beroving, waaronder met name de getuige die in een auto achter de verdachte is aangegaan, en aan mensen die de verdachte menen te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht noord op telefoonnummer 0900-8844.

Politie houdt verdachten aan van mensenhandel

UTRECHT De politie heeft woensdag 14 oktober twee broers in Soesterberg en Zeist aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van mensenhandel.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en uitgebreid politieonderzoek kon de politie de twee broers van 22 en 39 jaar oud, beiden zonder vaste woon of verblijfplaats, aanhouden. Na de aanhoudingen werden onder andere in Soesterberg, Zeist en Amersfoort huiszoekingen verricht. In Zeist ontdekte de politie een illegaal bordeel. Hiervan werd de bedrijfsvoering stilgelegd.

Diverse goederen, waaronder contant geld, werden in beslag genomen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Fietsendief

UTRECHT Agenten hielden in de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 oktober een man aan op verdenking van fietsendiefstal.

Rond 01.40 uur kreeg de politie de melding dat een getuige vlak voor zijn portiek aan de Theemsdreef herrie op straat hoorde en het niet vertrouwde. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Bij onderzoek in de omgeving troffen zij een 44-jarige man uit Utrecht aan met een fiets met een opengebroken slot. Die had hij op de Theemsdreef gestolen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De fiets is in beslag genomen. De verdachte bleek een veelpleger te zijn. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Straatroof

UTRECHT Een vrouw werd op dinsdagavond 20 oktober van haar tas beroofd.

Rond 22.15 uur liep een 23-jarige vrouw uit Musselkanaal over de Amerongseberg. Zij hoorde dat een scooter naar haar toe kwam rijden. De scooter stopte bij haar en de passagier pakte de tas van de vrouw beet, maar zij hield hem vast. De verdachte schopte haar vervolgens, waarop zij haar tas losliet en de twee verdachten er op de scooter vandoor gingen.

Signalementen:

Beide verdachten waren lichtgetinte jongemannen van 22-25 jaar, rond de 1.75 meter en met een normaal postuur. Zij droegen donkere kleding en reden op een donkerkleurige scooter. Aan getuigen van de beroving wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht centrum op telefoonnummer 0900-8844.

Gestolen auto

UTRECHT Een jongen werd op dinsdag 20 oktober aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed.

Rond 14.45 uur gaven agenten een automobilist een stopteken op de Wolgadreef. De auto stopte en direct sprongen de twee inzittenden eruit en gingen er te voet vandoor. Het duo wist te ontkomen. De auto bleek te zijn gestolen.

Middels onderzoek wisten agenten de identiteit van één van de verdachten te achterhalen. Het ging om een 15-jarige jongen uit Utrecht. Hij werd in de loop van de dag in Utrecht aangehouden. Hij is ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek naar hem en zijn medeverdachte voort.

Belediging

UTRECHT Agenten hielden op dinsdag 20 oktober een man aan voor belediging.

Rond 13.35 uur stonden agenten op het Janskerkhof stil met hun politiebus. Zij zagen dat een man naar hen toe kwam lopen, voor de politiebus op de rijbaan ging staan, masturbatiebewegingen maakte en zijn middelvingers opstak. Daarop stapten de agenten uit en hielden de verdachte aan voor belediging. Onderweg naar het politiebureau en in het politiebureau beledigde hij de agenten en bedreigde verbaal. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor belediging en bedreiging.

Kleingeldwisseltruc

UTRECHT Een man deed op dinsdag 20 oktober aangifte van een diefstal van geld uit zijn portemonnee, die op vrijdag 16 oktober plaatsvond.

Op vrijdag werd een 75-jarige man uit Utrecht op het parkeerterrein van het Oudenrijnziekenhuis aan de Van Heuven Goedhartlaan aangesproken door een man. De zeer gebrekkig Nederlands sprekende man maakte met gebaren duidelijk dat hij een 2-euromunt wilde wisselen voor kleingeld. De Utrechter pakte zijn portemonnee en wisselde het geld. Daarbij kreeg hij hulp van de man, die daarbij aan de portemonnee zat. Toen de Utrechter kort daarna thuis kwam, ontdekte hij dat er een bankbiljet uit zijn portemonnee was gestolen.

De verdachte is een Oost Europese man, 35-40 jaar, 1.70-1.75 meter en donkerblond haar in een scheiding. Hij droeg nette donkere kleding (Colbert, stropdas, pantalon).

Aan mensen die de diefstal hebben gezien of menen de verdachte te (her-)kennen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Dieven lopen buit mis

UTRECHT Autokrakers hebben maandag 19 oktober een vette buit misgelopen.

Om 22.15 uur kreeg de politie de melding dat op de Van Asch van Wijckstraat een auto met Italiaans kenteken geparkeerd stond, waarvan de ruit was ingeslagen. Volgens de meldster lagen er nog spullen op de achterbank. Agenten kwamen ter plaatse en stelden de spullen veilig. Het betrof twee tassen waar voor 8.000 euro aan contant geld en cheques inlagen. Ook zaten er creditcards en een paspoort en rijbewijs in de tassen. Agenten lieten een briefje achter en ongeveer een uur later kwamen de eigenaren, zeer gelukkig, hun bezittingen op het politiebureau ophalen. Agenten drukten de mannen op het hart om bij een volgend bezoek aan de stad geen waardevolle spullen meer in de auto achter te laten.

Tas gestolen

UTRECHT Twee verdachten gristen in de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 oktober een tas uit een auto.

Rond 00.30 uur stond een 24-jarige vrouw uit Utrecht met haar auto geparkeerd op de M.P. Lindostraat. Twee jongens op een scooter kwamen naar de auto toe. Eén van hen vroeg om een sigaret. Toen zij aangaf geen sigaretten te hebben, griste hij plotseling haar tas uit de auto en gingen de twee er op de scooter vandoor.

Signalement:

Lichtgetinte jongeman van ongeveer 20 jaar, 1.75-1.80 meter, normaal postuur en hij droeg een donkere muts met oorflappen en een zwarte jas. Zijn maatje had ook een lichtgetinte huidskleur. Zij gingen ervandoor over de Bilderdijkstraat.

Aan getuigen van de beroving wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht centrum op telefoonnummer 0900-8844.