Politie Haaglanden

Persberichten 21 oktober

Haaglanden, 21-10-2009

Vernieler aangehouden
Den Haag Een 42-jarige Hagenaar stapte dinsdagavond 20 oktober rond 22.30 uur het politiebureau binnen om te vertellen dat hij een ruit had vernield op de Beeklaan. De surveillancedienst constateerde op de betreffende locatie inderdaad een vernielde ruit. De man is verhoord en mocht met een proces-verbaal het politiebureau verlaten.

Vechtersbazen aangehouden
Den Haag Twee Haagse jongens van 16 en 18 jaar raakten dinsdag 20 oktober rond 17.00 uur in het portiek van een woning in de Holtenstraat in gevecht met een 40-jarige bewoner. De aanleiding voor dit gevecht was volgens het tweetal dat zij zonder reden door de bewoner met een bijtende vloeistof in het gezicht waren gespoten. In reactie hierop sloegen ze met een honkbalknuppel de ruiten in van de voordeur van de bewoner. De bewoner ontkende met vloeistof te hebben gespoten. De politie heeft het drietal aangehouden om het verhaal op het politiebureau verder te kunnen uitzoeken.

Politie houdt daders diefstal snorfiets aan
Den Haag Een 18-jarige vrouw uit Den Haag schrok zich naar toen zij dinsdag 20 oktober omstreeks 18.50 uur zag dat iemand wegraad op haar snorfiets, die zij vijf minuten daarvoor had neergezet. De Haagse ging samen met een vriendin een broodje eten in de Kempstraat en zette haar snorfiets even voor de deur. Het slachtoffer zag een jongen op de snorfiets stappen en wegrijden. Ze probeerde er nog achteraan te rennen, helaas kon zij de dief niet meer achterhalen. De vrouw belde de politie en gaf de agenten een goed signalement. Later op de avond omstreeks 21.40 uur zagen surveillerende agenten de snorfiets met daarop twee jongens rijden op de Paul Krugerlaan. De jongens op de snorfiets verhoogden hun snelheid en probeerden te ontsnappen. Er ontstond een achtervolging, waarbij de bestuurder van de snorfiets met hoge snelheid tegen de rijrichting inreed en onder andere over het trottoir reed. In de omgeving van de Tienhovenselaan verloren de agenten de jongens uit het oog. Een getuige zag de beide jongens de snorfiets op straat neergooien en vervolgens de Randstadrail instappen. Korte tijd later hielden agenten de twee Hagenaars (16 en 19 jaar) aan. Ze zitten nog vast voor verhoor.

Wiet in kas
Wassenaar De politie vond dinsdag 20 oktober om 16.20 uur een kleine hennepkwekerij in een kas op een volkstuinencomplex. Agenten namen veertien hennepplanten van ongeveer drie meter lang in beslag. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de hennep.

Auto botst tegen scooter
De Lier Een 34-jarige automobilist reed dinsdag 20 oktober om 19.30 uur tegen een 77-jarige scooterrijder aan. De automobilist reed vanuit een oprit achteruit de Hofzichtlaan op, waarbij hij de scooterrijder uit De Lier over het hoofd zag. De 77-jarige raakte daarbij dusdanig gewond dat hij met de ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. De politie maakte proces-verbaal op van de aanrijding.

Man overleden
Den Hoorn Een 53-jarige man uit Nootdorp raakte dinsdag 20 oktober onwel in zijn auto, waardoor hij op de Trambaan tegen een paal aanreed. Ambulance- en politiepersoneel begon direct met reanimeren, en vervoerde hem naar het ziekenhuis. Daar overleed de man.

Vier jongeren aangehouden
Delft Op de Mozartlaan hielden politieagenten dinsdagavond 20 oktober vier Delftenaren aan, in de leeftijd van 16 tot en met 21 jaar. Rond 21.00 uur werd de politie gewaarschuwd omdat er een vechtpartij gaande zou zijn tussen beveiligingsmedewerkers en jongeren. Daar aangekomen bleek dat één van de jongeren was geweigerd bij een buurthuis, omdat hij zich niet kon legitimeren. Drie van de vier aangehouden jongeren waren het hier niet mee eens en gooiden onder andere met stoelen naar de beveiligingsmedewerkers. Agenten hielden het drietal aan. De vierde Delftenaar bemoeide zich met de aanhouding en weigerde weg te gaan. Hij werd eveneens aangehouden. De vier zitten nog vast.