Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 oktober 2009

Winkeldief op heterdaad betrapt

Enschede

Een 33-jarige Enschedeër is dinsdag 20 oktober aangehouden in verband met diefstal uit een winkel aan de Klanderij in zijn woonplaats.

De politie kreeg rond 17.00 uur melding van een winkeldiefstal aan de Klanderij in Enschede. Winkelmedewerkers hadden de man op heterdaad betrapt en in de kraag gevat. De politie werd direct gealarmeerd en hield de 33-jarige man aan voor winkeldiefstal. De Enschedeër is een veelpleger. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

(2009044554)

Motorrijdster onderuit

Weerselo

Dinsdag 20 oktober rond 17.05 uur vond een aanrijding plaats tussen een motorrijdster en een automobilist op de Bisschopstraat in Weerselo.

Een 23-jarige automobiliste uit Saasveld reed over de Bisschopstraat in Weerselo, komende uit de richting van Fleringen. Zij wilde linksaf slaan naar De Aanleg. Hierbij zag de automobiliste een motorrijdster over het hoofd. De motorrijdster, een 23-jarige vrouw uit Hengelo, kwam ten val en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

(2009044563)

Automobilist ziet fietser over het hoofd Almelo
Dinsdag 20 oktober rond 07.30 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobiliste en een fietsster op het Stationsplein in Almelo.

De automobiliste, een 29-jarige vrouw uit Almelo, reed over de Egbert Gorterstraat. Zij wilde linksaf slaan naar het Stationsplein. Hierbij zag zij een van links komende fietsster, waaraan zij voorrang moest verlenen, over het hoofd. De fietsster, een 61-jarige vrouw uit Almelo, kwam ten val en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (2009044347)

Tweede verdachte meldt zich aan politiebureau Hengelo
Op dinsdag 20 oktober omstreeks 09.00 uur heeft de tweede verdachte, een 30-jarige Hengelose, zich gemeld aan het politiebureau in Hengelo. Zij is medeverdachte van winkeldiefstal, gepleegd op 1 oktober jl. (zie onderstaand persbericht) in Enschede. Zij is aangehouden en voor verhoor ingesloten. De 22-jarige is inmiddels in vrijheid gesteld, zij mag zich voor Justitie verantwoorden.

Persbericht 2 oktober jl.:

Winkeldievegge aangehouden

Enschede

Een 22-jarige vrouw uit Hengelo werd donderdag 1 oktober aangehouden, de vrouw werd op heterdaad betrapt tijdens een winkeldiefstal.

Donderdagmiddag 1 oktober omstreeks 14.00 uur kreeg de politie melding van een winkeldiefstal in een winkel aan de Klanderij in Enschede. Een oplettende medewerker zag twee vrouwen diverse kledingstukken meenemen zonder deze te betalen. Een 22-jarige vrouw kon worden aangehouden door het personeel, de tweede vrouw ging er snel vandoor. De 22-jarige werd direct overgedragen aan de politie en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie doet verder onderzoek naar de tweede verdachte. (2009038232)

Veelpleger aangehouden
Enschede
De politie in Enschede heeft dinsdag 20 oktober een 32-jarige Enschedeër aangehouden op verdenking van poging inbraak bij een bedrijf aan de Molenstraat in Enschede.

Dinsdagnacht omstreeks 24.00 uur meldt een alerte getuige dat een man een ruit vernield aan de Molenstraat. Hij geeft een goed signalement en niet veel later kan de politie de verdachte, een 32-jarige Enschedeër, aanhouden op het Centraal Station. De 32-jarige in voor verder onderzoek ingesloten. (2009044627)

tel.: 053-4555588


---- --