Oranjefonds


Project van de week: N.E.C. Buurtbattle

Sport verbroedert. Dit geldt zeker voor de N.E.C. Buurt Battle. Een bijzondere samenwerking tussen onder meer de Nijmeegse voetbalclub N.E.C., de lokale busmaatschappij en het ROC. Jongeren uit een viertal wijken gaan de competitie met elkaar aan, zowel op het voetbalveld, als in de buurt. Hier doen ze diverse klussen. Het Oranje Fonds steunt dit project met EUR16.000,-

Verantwoordelijkheid
Iedere wijk krijgt een ambassadeur aangewezen, een voetballer van NEC. De lokale busmaatschappij stelt per wijk een bus beschikbaar. Hierop wordt een teamfoto met ambassadeur aangebracht. De bus rijdt zoveel mogelijk door de eigen wijk en zorgt bovendien voor gratis vervoer naar wedstrijdlocaties. De teamleden krijgen een belangrijke eigen verantwoordelijkheid voor de bus, bijvoorbeeld op het gebied van onderhoud en het bewaken van de orde. Bij wangedrag worden strafpunten uitgedeeld.

Samenwerking
Het project wordt uitgevoerd in een breed samenwerkingsverband, waarvan NEC en busmaatschappij al zijn genoemd. Stichting Futsal Chabbab ondersteunt de competitie en stelt wedstrijdmaterialen beschikbaar. Er worden scheidsrechters geworven, die een officiële KNVB-futsalcursus krijgen aangeboden. Verder zijn er stagemogelijkheden voor studenten van de lokale ROCs. Kortom een mooi sport-als-middel project waaraan het Oranje Fonds graag een bijdrage levert!

Meer projecten?
Bekijk andere inspirerende projecten in het Archief van Projecten van de Week