Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer opgepakt na diefstal hond

Publicatiedatum: 21-10-2009 11:47:49

ARNHEM - Een 38-jarige Arnhemmer is woensdagavond 21 oktober door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens diefstal van een hond. De man zou kort voor zes uur op de Velperbuitensingel aan de haal zijn gegaan met een hond, die door de 75-jarige eigenaresse even voor een winkel was vastgelegd terwijl ze boodschappen deed. Na ontdekking werd de politie gewaarschuwd, die de Arnhemmer aan de hand van getuigen wist te traceren. De man werd korte tijd later in de wijk Sint Marten lopend aangetroffen met de hond, een kruising tussen een Rottweiler en een Labrador. De Arnhemmer, een zogenoemde veelpleger, is in verzekering gesteld. Hond en baasje zijn weer met elkaar herenigd. (051481)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aanhoudingen met gestolen fietsen

Publicatiedatum: 21-10-2009 11:46:40

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft dinsdag 20 oktober in het kader van het project `Tegenwind' twee aanhoudingen verricht van personen die in het bezit bleken te zijn van een gestolen fiets. Een 20-jarige Arnhemse werd op de John Frostbrug aangehouden toen bij controle bleek dat ze op een gestolen fiets reed. De Arnhemse verklaarde de fiets voor een tiental euro's gekocht te hebben van een onbekende en er zelf een ander slot op te hebben gezet. Bij het opnemen van haar gegevens gaf de vrouw ook nog een valse naam op. De Arnhemse is later na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie. Op de Zwanebloemstraat werd een 15-jarige Arnhemse jongen aangehouden die een gestolen fiets bij zich bleek te hebben. Volgens zijn zeggen had hij de fiets gekocht van een onbekende maar gezien het bedrag dat ervoor betaald was en de staat waarin de fiets verkeerde bestond al het vermoeden dat de fiets niet `eerlijk' was. De Arnhemmer is na verhoor aan zijn ouders overgedragen.
De gestolen fietsen zijn in beslag genomen en zullen worden teruggegeven aan de eigenaars.

Het project `Tegenwind' draait vanaf begin 2008. De kern is dat agenten tijdens hun surveillance op een andere manier kijken naar een fiets en zijn berijder. Als er bijzonderheden zijn, vindt er controle plaats. Daarbij letten de politiemensen op de uiterlijke kenmerken van de fiets die niet kloppen. De politie hoopt dat door het project `Tegenwind' de handel in gestolen fietsen minder interessant wordt voor de fietsendieven. Als de pakkans voor helers toeneemt, koopt iemand minder snel een gestolen fiets.
(051210)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Winkeldiefstal

Publicatiedatum: 21-10-2009 11:44:50

ARNHEM - Een 24-jarige Arnhemmer is op het Gele Rijdersplein in zijn woonplaats aangehouden omdat hij een mobiele telefoon zou hebben gestolen uit een zaak aan de Beekstraat. De eigenaar van de zaak betrapte de man die er na ontdekking vandoor ging. Op het Gele Rijdersplein wist hij de Arnhemmer te achterhalen waarna hij aan gewaarschuwde agenten kon worden overgedragen. De Arnhemmer zit nog vast.

Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.
(051232)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---