VoiceCorp laat Hagenees website Den Haag voorlezen

21/10/2009 11:35

VoiceCorp

Met de introductie van het nieuwe stadsportaal www.denhaag.nl biedt de gemeente Den Haag vanaf vandaag de mogelijkheid om de tekst op haar website te laten voorlezen door een Haagse stem. Hiervoor maakt zij gebruik van de tekst-naar-spraak dienst die het product ReadSpeaker biedt. Maar liefst 15% van de Nederlandse bevolking heeft een leeshandicap. Voor deze groep is de voorleesfunctie de enige manier om toegang te krijgen tot de informatie die zij nodig hebben. Door het aanklikken van een voorleesknop, wordt de tekst direct voorgelezen. Hierbij kan een keuze gemaakt worden tussen ABN (Algemeen Beschaafd Nederlands) en een Hagenese stem.

Staffan Meij van VoiceCorp, het bedrijf dat ReadSpeaker heeft ontwikkeld, verklaart: "de wethouder van Den Haag, Frits Huffnagel, is persoonlijk betrokken bij het voor iedereen toegankelijk maken van de website van zijn gemeente. Hij wilde hier ook een persoonlijk element aan toevoegen. Hagenezen zijn trots op hun gemeente en een Hagenese stem in de voorleesfunctie biedt hen herkenbaarheid. Samen met Fluency, een van de leveranciers van stemmen voor ReadSpeaker, hebben wij een Haagse stem ontwikkeld. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat".

Wethouder Frits Huffnagel, verantwoordelijk voor Citymarketing, Internationale zaken, ICT, Organisatie en Binnenstad, is erg enthousiast over het ReadSpeaker product "met het aanbieden van de voorleesfunctie hopen we niet alleen de website beter toegankelijk te maken voor een groter publiek, maar ook meer betrokkenheid te creëren bij de inwoners van Den Haag. Dat ze ook nog eens in 'hun eigen taal' voorzien worden van de informatie die ze zoeken, is natuurlijk fantastisch".

Over VoiceCorp

In 1999 lanceerden de oprichters van VoiceCorp de eerste tekst-naar-spraak dienst voor websites ooit, genaamd ReadSpeaker. ReadSpeaker was de eerste generatie online spraakdiensten, die inmiddels wereldwijd door duizenden websites en miljoenen mensen wordt gebruikt. VoiceCorp zet actueel online teksten om van tekst-naar-spraak in 20 talen en levert een portfolio aan webbased tekst-naar-spraak applicaties voor websites, RSS feeds, online campagnes, nieuwsbrieven en email. Op computers, maar ook op mobiele apparaten, geschikt voor mp3, PDA's, smartphones en iPhones. Meer informatie over VoiceCorp: www.voice-corp.com.





http://www.denhaag.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie /