Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 21-10-2009

Zes arrestaties na ongeregeldheden in Rijen

RIJEN: De politie heeft gisteravond tussen 22.30 en 00.15 uur in het centrum van Rijen, tijdens ongeregeldheden zes arrestaties verricht. Het ging om voornamelijk dronken stappers die zich tegen de agenten keerden. De politiemensen, die ter plaatse aan het werk waren, kregen ondersteuning van collega's uit de regio. Drie agenten liepen lichte verwondingen op. Daarnaast moest een agent zich laten behandelen in het ziekenhuis omdat hij een klap op zijn gezicht kreeg. Hij liep een blauw oog en een sneetje op.

Gisteravond werd omstreeks 22.30 uur gemeld dat in een zaal van een café aan de Pastoor Oomenstraat na een opstootje een ruit gesneuveld was. Er bleek door bezoekers wat geduwd en getrokken te zijn, waarna een ruit in de tussenhal sneuvelde. Twee uitsmijters hebben vervolgens twee jongens die binnen gevochten hadden buiten gezet. Deze jongens werden door de politie gevorderd zich te verplaatsten richting de Hoofdstraat. Terwijl de agenten andere jongeren aanspraken die op straatmeubilair stonden en tegen auto's hingen,werd er plotseling met (kiezel)stenen in de richting van de dienders gegooid. Een van de agenten werd geraakt tegen zijn rug en op zijn hoofd. De eerdere door de agenten aangesproken groep moedigde de stenengooiers flink aan. De politiemensen hebben vervolgens assistentie aangevraagd. Er kwamen steeds meer stappers, uit sensatiezucht, op het tumult af. Met behulp van extra agenten, waaronder drie hondengeleiders, uit de regio is de groep gevorderd te vertrekken, waarna de straat is leeg geveegd. Omstreeks 00.15 uur keerde de rust terug. Er werden zes arrestaties verricht. Het gaat om onder meer openlijke geweldpleging, niet voldoen aan vordering en belediging. De politie sluit niet uit dat nog meer verdachten worden aangehouden.

De arrestanten zijn:


-Een 27-jarige man uit Rijen (in verzekering gesteld)


-Een 20-jarige vrouw uit Breda (in verzekering gesteld)


-Een 50-jarige man uit Rijen


-Een 24-jarige vrouw uit Rijen ((in verzekering gesteld)


-Een 20-jarige man uit Rijen


-Een 29-jarige man uit Breda

Arrestatie na melding huiselijk geweld

RIJEN: De politie heeft gisterenavond omstreeks 23.00 uur in een woning een 37-jarige man aangehouden ter zake bedreiging. De
arrestatie volgde na een melding van huiselijk geweld. Er werd gemeld dat de zoon door het lint ging en huisraad aan het vernielen was. De verdachte zou in de woning zijn vader bedreigd hebben. Hij zou geprobeerd hebben zijn vader bij de keel te pakken en gedreigd hebben de boek in de fik te steken. Wat er zich precies afgespeeld heeft, is nog niet duidelijk. Er moeten nog diverse verklaringen opgenomen worden. De verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Dronken automobilist aangehouden in Rijen

RIJEN: Een 25-jarige man uit Rijen is dinsdagavond omstreeks 21.30 uur op de Stationsstraat aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De automobilist was tegen een lantaarnpaal gereden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 695 ugl en moest daarom zijn rijbewijs inleveren. Hij had naar eigen zeggen de jaarmarkt bezocht en tijdens de feestelijkheden circa 15 glazen bier gedronken. Hij was op de fiets naar huis gegaan, omdat een vriendin belde dat ze problemen had, had hij de auto gepakt.

Voedseldief aangehouden

KAATSHEUVEL: De politie heeft dinsdagmorgen omstreeks 10.30 uur op aanwijzing van getuigen op de Nieuwe Markt, een 20-jarige man uit Waspik aangehouden. De man was de oude brandweerkazerne binnen gegaan en had een ruimte open gebroken van de voedselbank. Daar had hij voedsel weggenomen en koffie gezet. De man die zich een kraker noemde is aangehouden ter zake diefstal. De bromfiets waarmee hij gekomen was, bleek gestolen te zijn. De verdachte bleek vrijgelaten te zijn onder schorsende voorwaarden. Ook bleek hij nog voor een andere zaak gezocht te worden. Hij is overgedragen aan de recherche en ingesloten.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 21-10-2009 11:50 | © Regio Midden en West Brabant |