Gemeente Heemskerk


woensdag, 21 oktober 2009

Snoeien 'wijkers' geeft 'blijvers' ruimte

In het komende winterseizoen snoeit de gemeente Heemskerk groen, dat als tijdelijke opvulling is bedoeld. Dit vulhout - ook wel 'wijkers' - genoemd, wordt gesnoeid om het blijvende groen ('blijvers') de ruimte te geven. Om kaalslag te voorkomen worden de werkzaamheden over een aantal opeenvolgende jaren verspreid.

In het verleden is in Heemskerk op diverse locaties bosplantsoen aangelegd. Dit bosplantsoen bestaat uit bomen en struiken die bedoeld zijn om te blijven. Als tijdelijk vulhout zijn er bomen tussen geplant die bedoeld zijn om later te wijken. Dit grove en snel groeiende plantsoen levert in korte tijd een robuuste vorm van groen. Door de jaren heen zijn er al wijkers weg gezaagd om de blijvers niet te hinderen in hun ontwikkeling. Dit is nu weer nodig. Doordat de blijvers meer groeiruimte krijgen, kunnen ze uitgroeien tot bomen van een nog betere kwaliteit. De werkzaamheden vinden door heel Heemskerk plaats.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Huneker, bereikbaar onder telefoonnummer 06-10011441. U kunt ook contact opnemen met het buurtmeldingsnummer, 0251-567800, de heer Huneker belt u dan terug.

---