Politie Gelderland-Zuid

Agressief persoon op heterdaad aangehouden

Nijmegen, 21-10-2009 o Dinsdagavond omstreeks 22.00 uur is een 36-jarige man uit Polen aangehouden op de Nieuwe Marktstraat in Nijmegen. Hij wordt er van verdacht een 20-jarige Nijmegenaar te hebben mishandeld.

De Nijmegenaar liep met een kennis richting de roltrap nabij de Snelbinder. Hij ging met zijn fiets aan de hand de roltrap op naar boven en de kennis bleef beneden staan. De kennis riep nog wat naar de 20-jarige. Deze gaf antwoord op zijn vraag. Hierop rende een andere man, naar later bleek een 36-jarige Poolse man de trap op en sprak de 20-jarige man aan en vroeg of hij het tegen hem had. Vervolgens sloeg de Poolse man de Nijmegenaar vol op zijn neus. Er kwam een tweede man bij staan die blijkbaar bij de Pool hoorde. Hij hield zijn maat tegen om te voorkomen dat hij nog een keer zou uithalen.

Hierop is de Nijmegenaar meteen naar het politiebureau gefietst om dit te melden. Hij had een redelijk signalement van beide mannen doorgegeven. Meteen gingen agenten naar de beide mannen op zoek. Op de Nieuwe Markt werden beide mannen aangetroffen. Omdat in het begin nog niet duidelijk was wie wat gedaan had, werden beiden aangehouden. Op het bureau werd duidelijk dat alleen de 36-jarige Pool geslagen had. De ander werd weer vrijgelaten. De politie maakte proces-verbaal op. (14)

Laatst gewijzigd 21-10-2009 11:55 | © Regio Gelderland-Zuid |