Gemeente Spijkenisse


Ontheffing Parkeerschijfzone via het Digitaal Loket

21 oktober 2009

begin Logo Digitaal Loket

Wie in Spijkenisse in een parkeerschijfzone (`blauwe zone') wil parkeren, moet in het bezit zijn van een parkeerschijf of een parkeerontheffing.

Zo'n ontheffing kan nu gewoon thuis worden aangevraagd via het Digitaal Loket. De ontheffing voor de `blauwe zone' is te vinden in de rubriek `Bouwen en wonen', onder het kopje Vergunningen en Ontheffingen. Voor de aanvraag is een DigiD-code nodig, een persoonlijke inlogcode. Deze DigiD-code kan worden aangevraagd via de website van DigiD.

Drie blauwe zones
`Blauwe zones' zijn zones die worden aangeduid met het verkeersbord E10 (parkeerschijfzone) én parkeerplaatsen die zijn voorzien van een blauwe streep.

Op dit moment zijn er nog 3 blauwe zone's in Spijkenisse:
* bij winkelcentrum Akkerhof

* aan de Oberonweg

* een gedeelte van Beverveen in de wijk Waterland

U kunt in aanmerking komen voor een ontheffing als u aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Verbetering dienstverlening
De gemeente Spijkenisse werkt voortdurend aan de verbetering van de dienstverlening. Online zaken doen via het Digitaal Loket speelt daarbij een belangrijke rol. Burgers kunnen inmiddels zo'n 35 producten volledig thuis afhandelen, zonder daarvoor naar het stadhuis te hoeven. Bovendien zijn er veel formulieren te vinden en is van ruim 300 producten informatie beschikbaar in het Digitaal Loket.

Externe links


* Ontheffing Parkeerschijfzone Meer informatie over ontheffing Parkeerschijfzone vindt u in het Digitaal Loket. [Let op! Het Digitaal Loket opent in een nieuw venster.]
* Digitaal Loket Spijkenisse [Let op! Het Digitaal Loket Spijkenisse opent in een nieuw venster]

* DigiD [Let op! De website www.digid.nl opent in een nieuw venster]