Subaru


SUBARU BENELUX

Motor Trend `Sport Utility of the Year 2010'

Belangrijke onderscheiding voor de nieuwe Subaru Outback

Hoofddorp, 20 oktober 2009

Eén van de paradepaarden van Subaru, de gloednieuwe Subaru Outback, heeft in de Verenigde Staten een belangrijke onderscheiding gekregen. Het gezaghebbende tijdschrift Motor Trend kende de Outback de eervolle titel 'Sport Utility of the Year 2010' toe. En dat terwijl deze ondersacheiding vorig jaar ook al werd binnengehaald door Subaru, namelijk met de Forester!

Volgens het uitvoerige juryrapport van Motor Trend beschikt de nieuwe Subaru Outback over "een unieke combinatie van comfort, efficiency en veelzijdigheid". Motor Trend roemt de auto bovendien om zijn "doordachte techniek, uitrusting en competitieve prijs".

Outback als icoon

Subaru of America-topman Thomas J. Doll reageerde uiteraard laaiend enthousiast op de toekenning van de jaarprijs aan de Subaru Outback. "Het is voor de tweede achtereenvolgende maal dat een van onze auto's door Motor Trend tot `Sport Utility van het Jaar' is uitgeroepen. Het winnen van deze onderscheiding in 2009 was al geweldig. Dat we de titel nu opnieuw krijgen voor de Subaru Outback hadden zelfs wij niet durven dromen. De Outback was al een icoon als het gaat om zijn prestaties op velerlei gebied en is het eerste échte alternatief voor grote SUV's. In de nieuwste uitvoering heeft Subaru de auto wederom op tal van punten weten te verbeteren".

`Top Performing Automaker' in de VS

Afgezien van de toegekende onderscheidingen heeft Subaru-topman Doll sowieso alle reden om met een goed gevoel op de achterliggende periode terug te kijken. Subaru was in de Verenigde Staten, in een sterk teruglopende markt, 'top performing automaker' (best presterende merk). Volgens Doll had dit niet alleen te maken met de

kwaliteit en prestaties van zijn producten, maar ook met de bevlogenheid van het dealernetwerk. Thomas J. Doll: "Het zal duidelijk zijn dat de twee achtereenvolgende prijzen van Motor Trend sterk bijdragen aan onze toch al ijzersterke reputatie in de V.S.".

Uitgebreide serie proeven

Het testteam van het Amerikaanse autotijdschrift onderwerpt alle in de afgelopen twaalf maanden geïntroduceerde nieuwe en ingrijpend vernieuwde auto's aan een serie proeven. Hierbij komen niet alleen factoren als de rij- en remeigenschappen en de prestaties op velerlei gebied aan de orde, maar moeten de modellen zich ook bewijzen tijdens een driedaags testprogramma op de normale weg en een serie proeven op onverhard wegdek.

Ook al 'Top Safety Pick' voor veiligheid

De onderscheiding 'Sport Utility of the Year 2010' volgt opmerkelijk snel na de aan de nieuwe Outback toegekende titel 'Top Safety Pick'. Deze prijs, toegekend door het zeer gerespecteerde Amerikaanse Insurance Institute of Highway Safety (IIHS), viel de auto ten deel vanwege zijn hoge veiligheidsniveau. Ook het IIHS kon na vele botsproeven niet anders dan concluderen dat de nieuwe Outback een absoluut topproduct is.

Introductie in Nederland

Deze maand vindt in Nederland de marktintroductie plaats van zowel de Subaru Outback als de Legacy en de nieuwe auto's zijn inmiddels bij de Subaru-dealers te bewonderen. Ook de Legacy is op het gebied van veiligheid al onderscheiden, want het nieuwe Touring Wagon-model werd een maximale 5-sterrenscore in de meest recente EuroNCAP-veiligheidstest toegekend.