Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 21 oktober

Alkmaar, 21-10-2009 o 13.00 uur

Restauranteigenaar om het leven gebracht bij overval

Callantsoog, woensdag 21 oktober 2009

Gisteravond rond 22.30 uur is restaurant De Visserman aan het Dorpsplein overvallen. Vermoedelijk drie mannen gingen de zaak binnen en overvielen de 55-jarige mede-eigenaar van de zaak, die om het leven werd gebracht. Ze gingen er met een geldbedrag vandoor.

De mannen kwamen gewapend via de hoofdingang de zaak binnen. Ze overvielen de eigenaar in de zaak en oefenden geweld op hem uit. Hij is ter plaatse overleden.

In de zaak waren enkele medewerkers aanwezig die op de grond moesten gaan liggen. Zij raakten niet gewond. Er waren geen gasten in het pand aanwezig.

De verdachten hebben het pand verlaten en zijn in het donker verdwenen. Ze zijn nog voortvluchtig.

Onmiddellijk na de melding heeft de politie een onderzoek ingesteld. Uitvalswegen werden in de gaten gehouden. Er werd een speurhond ingezet en het verhoren van getuigen is begonnen. Tevens is er een buurtonderzoek van start gegaan. Er is een rechercheteam van 20 politiemensen met het onderzoek bezig.

Getuigen die iets bijzonders hebben gezien of gehoord worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de regionale recherche in Den Helder via 0900-8844. Informatie verstrekken via Meld Misdaad Anoniem kan ook via 0800-7000.

Niet zo slim

Alkmaar, dinsdag 20 oktober

Op dinsdagavond omstreeks 22.50 uur werd een 29-jarige Alkmaarder aangehouden op verdenking van heling van een fiets. De verdachte sprak op De Dijk in Alkmaar een politieman in burger aan of hij ook een fiets wilden kopen voor twee tientjes. Toen de politieman niet direct reageerden, zakte de prijs naar vijftien euro. Hierop waarschuwde de agent zijn collegas en werd de man aangehouden. De fiets werd in beslag genomen.

Inbraken in Alkmaar

Alkmaar, dinsdag 20 oktober

Maar liefst in vier woningen in Alkmaar werden op dinsdagavond inbraken gepleegd. In twee gevallen werden ramen ingegooid. Bij de andere gevallen wisten de inbrekers zich een weg naar binnen te forceren.

In een woning aan de Jan Willem Frisostraat werd op dinsdagavond omstreeks 22.00 uur ingebroken. Een getuige zag twee mannen bij de woning weglopen nadat zij glasgerinkel had gehoord. Aan de achterzijde bleek een raam te zijn vernield. De inbrekers zijn vermoedelijk niet binnen geweest. Een zoektocht in de omgeving leverde geen verdachten op.

Op dinsdagavond omstreeks 23.20 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Pieter Langendijkstraat. Ook hier werd een achterraam vernield. De hele woning werd doorzocht. In ieder geval werden twee flatscreentelevisies buit gemaakt. Even verderop in de straat werd een inbraak in een andere woning ontdekt om 23.45 uur. Hier was de achterdeur geforceerd. De buit bestond uit een laptop en een digitale camera.

De vierde inbraak vond plaats in een woning aan de Rhijnvis Feithlaan. Op dinsdagavond tussen 20.00 en 23.15 werd een raam aan de achterzijde geforceerd. Uit de woning verdwenen onder anderen twee laptops.

Auto-inbraken

Hoorn, woensdag 21 oktober

Op woensdagmorgen omstreeks 02.35 uur kreeg de politie melding dat er in een personenauto zou zijn ingebroken op de Cezannehof in Hoorn. Bij onderzoek bleek er een spoor van auto-inbraken door de Kersenboogerd te lopen. De politie telde in totaal dertien autos waarvan een raam was ingeslagen. De autos stonden geparkeerd op de Robert Stolzhof, Bertus Aafjeshof, Marie Andrieshof, Haringvlietweg, Cezannehof, Han Hoekstrahof en de Veranda. De eigenaren van de autos zijn inmiddels door de politie benaderd.

Eventuele getuigen of slachtoffers die nog geen contact met de politie hebben gehad, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Vernielingen

Alkmaar, woensdag 21 oktober

Op woensdagmorgen omstreeks 05.30 uur hield de politie een 42-jarige man uit Heerhugowaard aan op de Gloriantstraat in Alkmaar. De politie kreeg een melding van een mogelijke inbraak en zag ter plaatse een man op straat lopen die onder het bloed zat. De man werd aangehouden maar in eerste instantie overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar voor verzorging van zijn verwondingen.

De man, die onder invloed van alcohol had verkeerd, was op dinsdagavond door een bewoner van de Gloriantstraat opgevangen om te voorkomen dat hij nog terug naar huis zou moeten gaan. Omstreeks 05.00 uur was de verdachte volledig het spoor kwijt geraakt. Na in de woning vernielingen te hebben aangebracht, was de man via het balkonnaar het balkon van de buren geklommen. Hier had hij een raam ingeslagen en was naar binnen gegaan. Ook in deze woning had hij vernielingen aangericht. De bewoner van deze woning, die wakker was geworden van het lawaai, had de verdachte weer naar buiten gejaagd. Hierop was de verdachte via het dak naar een derde woning geklommen waar ook een raam werd vernield om binnen te kunnen komen. Nadat de bewoonster de woning was uitgevlucht, ging ook de verdachte via het trappenhuis het flatgebouw uit.

De politie stelt een onderzoek in naar de achtergronden van de vernielingen.

Gebroken benen

Broek op Langedijk, dinsdag 20 oktober

Op dinsdagmiddag omstreeks 12.00 uur raakte een 35-jarige man uit Den Helder gewond bij een arbeidsongeval op de Dorpsstraat in Broek op Langedijk. De man was aan het werk bij een boerderij en klom op een ladder. Toen hij daar vanaf viel, braak hij vermoedelijk beide benen. De man werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Een onderzoek naar het ongeval wordt ingesteld door de Arbeidsinspectie.

Aanrijding met letsel

Oosterblokker, dinsdag 20 oktober

Op dinsdagmiddag omstreeks 15.00 uur raakte een 52-jarige vrouw uit Oosterblokker gewond bij een aanrijding op de kruising van de Boekert en de Westerblokker in haar woonplaats. De vrouw reed op een fiets over de Boekert en kreeg op de kruising geen voorrang van een personenauto die over de Westerblokker aan kwam rijden. De bestuurster van de auto, een 50-jarige vrouw uit Den Helder, had de fietster over het hoofd gezien. Bij de aanrijding kwam het slachtoffer ten val. Zij moest met nog onbekend letsel worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Nacht gewond in auto

Wieringerwerf, woensdag 21 oktober

Een 26-jarige man uit Den Oever heeft de hele nacht gewond in zijn auto doorgebracht. Pas om 06.00 uur kon hij alarm slaan.

De man was op dinsdagavond omstreeks 22.00 uur in een personenauto over de Noorderdijkweg aan komen rijden. Bij het Robbenoordbos raakte hij door onbekende oorzaak naast de weg en reed frontaal tegen een boom. Het slachtoffer liep onder anderen letsel aan zijn knie en gezicht op. Hij kon op dat moment geen alarm slaan omdat hij zijn GSM niet kon vinden. Toen om 06.00 uur de wekker van zijn GSM afging, kon hij de telefoon lokaliseren en de politie bellen. Het slachtoffer werd vervolgens overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Hij klaagde over kou en dorst.

Snelheidscontrole

Wieringermeer, dinsdag 20 oktober

Op dinsdag werd tussen 15.00 en 18.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Koningin Wilhelminaweg in Slootdorp. Van de 663 passanten bleken er 96 sneller te rijden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km per uur. De overtredingen zijn fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Vervolgen werd tussen 19.00 en 21.40 uur gecontroleerd op de Schagerweg in Middenmeer. Van de 239 passanten reden hier 55 bestuurders sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 111 km per uur.

Diefstal geldbakjes

Texel, woensdag 21 oktober 2009.

Begin september is bij een bloemenstalletje in De Waal het geldbakje met inhoud gestolen. Op 20 oktober werd in de buurt van de Waal een geldkistje gevonden, eentje die in zon wegstalletje thuishoort. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat het hier niet om het ontvreemde geldbakje ging.

De politie vermoedt dan ook dat er sprake is van meerdere diefstallen de afgelopen maanden. In het belang van het onderzoek worden gedupeerden verzocht contact op te nemen met de politie voor het doen van aangifte. Dan kan via de politieservicelijn: 0900-8844.

Eventuele getuigen van een dergelijke diefstal worden ook verzocht zich via deze servicelijn te melden.