Gemeente Bodegraven

Noordzijde

Ruime opkomst voor 1e atelier Noordzijde

Ruim 40 aanwezigen debatteerden dinsdagavond 20 oktober in het gemeentehuis over de Structuurvisie Noordzijde. De bijeenkomst was bedoeld voor omwonenden en andere belang-stellenden. Die konden meepraten over de plannen die de gemeente voor het gebied heeft: een moskee, een park, de wegomlegging, de uitbreiding van de begraafplaats en woningbouw.
De meeste aandacht ging uit naar de locatie voor de moskee, naar de omvang van het gebouw en naar het soort gebruik dat er van gemaakt zal worden. "We willen een plek voor de Moskee waar we de omgeving zo weinig mogelijk overlast bezorgen en tegelijk willen we ook graag een goede buur zijn" aldus Driss Bakkali van het moskeebestuur. In het gesprek dat daarop volgde bleek dat zowel een locatie in het noorden, als een locatie in het zuiden van het zoekgebied langs de Burgemeester Kremerweg daaraan moet kunnen voldoen. Allebei de locaties hebben verschillende voor- en nadelen.

Ook werd duidelijk dat de omvang van het gebouw circa 600 m2 zal zijn, met daarbij ongeveer 50 parkeerplaatsen. De Stichting Vakantieaktiviteiten kreeg ter plaatse van de moskee het aanbod het gebouw en de parkeerplaatsen in de toekomst te mogen gebruiken voor hun manifestatie.

Aanwezigen spraken verder nog hun ongerustheid uit over de financiële haalbaarheid van het plan als geheel. De gemeente deelde mee dat er bij de behandeling van het plan in de gemeenteraad op 17 december meer duidelijkheid is over het onderzoek naar de financiële onderbouwing. De financiële middelen om de visie helemaal te ontwikkelen moeten echter de komende jaren nog geregeld worden.

Het 2e atelier Noordzijde vindt plaats op dinsdag 27 oktober, 19.30 uur in het gemeentehuis. U kunt zich hiervoor nog opgeven door een mail te sturen naar rwitten@bodegraven.nl.