Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Lekker fitweek Afrikaanderwijk

In navolging van de sportmanifestatie Afrikaanderwijk had vorige week de lekker fitweek plaats op alle basisscholen van de wijk. Hierbij stonden gezonde voeding en bewegen centraal.

De week werd feestelijk geopend door dagelijks bestuurder Mieke van der Graaf, die een confettikanon afschoot gevolgd door het oplaten van honderden ballonnen door leerlingen uit de onderbouw (groep 1 t/m 4). De oudere kinderen hadden later hun eigen opening met een spectaculair optreden van Groove Kings, een bekende streetdancegroep.

Woensdag kregen alle leerlingen van de basisscholen een gezond ontbijt op school. Ook de ouders waren hiervoor uitgenodigd, zij zijn per slot van rekening degenen die de boodschappen voor de kinderen doen en dus bepalen wat ze dagelijks binnen krijgen.

De bedoeling is dat de lekker fitweek kinderen aanspoort om meer te gaan sporten en zich wellicht in te schrijven bij één van de vele sportverenigingen die onze deelgemeente rijk is. De gehele week maakten kinderen daarom kennis met verschillende sporten door middel van clinics en workshops.

Ballonnen oplaten door kinderen
(Foto: deelgemeente Feijenoord)