Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Project 'Schone Straat' van start in de Afrikaanderwijk

Rondslingerend afval vervuilt de leefomgeving, is slecht voor het milieu en vergroot het gevoel van onveiligheid. Stichting Nederland Schoon lanceert daarom het zwerfafvaloffensief 'Schone Straat', waarbij verschillende middelen worden ingezet om de wijk schoner en leefbaarder te maken.

De Afrikaanderwijk had vorige week samen met de Amsterdamse wijk Geuzenveld-Slotermeer de eer om als eerste wijk in Nederland met de aanpak te beginnen. Wethouder Dominic Schrijer gaf hierbij het officiële startsein. Het is de bedoeling dat het project de komende drie jaar in maar liefst honderd gebieden wordt toegepast.

Uitgangspunt van 'Schone straat' is dat het aanpakken van zwerfafval slechts een kwestie van doen is. Hierbij zijn de ondernemersvereniging en de marktkooplieden de drijvende kracht achter het initiatief. Het programma bestaat onder meer uit voorlichting over afval, een lokaal meldpunt voor zwerfafval, gezamenlijke schoonmaakacties, contracten voor het ophalen van afval en gebiedsschouwen.

Startsein van de schone straat
(Foto: deelgemeente Feijenoord)