Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Kick-off "Scoren op Zuid"

Wat veel bewoners niet weten is dat sportclub Feyenoord, nu gelegen in de deelgemeente IJsselmonde, haar oorsprong heeft op het Afrikaanderplein. Vandaar dat afgelopen vrijdag op die locatie het startsein werd gegeven voor "Scoren op Zuid", een overeenkomst tussen deelgemeente Feijenoord, sportclub Feyenoord en Rotterdam Sportsupport.

Het doel van de overeenkomst is om sportieve activiteiten van jongeren te stimuleren en bewegingsarmoede te bestrijden. Daarnaast moet het project kinderen motiveren om te werken aan betere taal- en rekenvaardigheden. Een belangrijk onderdeel van het project is de inzet van Feyenoordspelers. Denk daarbij aan bijvoorbeeld trainingen of clinics. De drie ambassadeurs van het project zijn Karim el Ahmadi, Georginio Wijnaldum en Leroy Fer. Zij trekken de komende periode regelmatig de wijken in om het project te promoten.

De overeenkomst werd getekend door Dagmar Oudshoorn (deelgemeente Feijenoord), Eric Gudde (sportclub Feyenoord) en Gert-Jan Lammens (Rotterdam Sportsupport). Behalve het ondertekenen van de overeenkomst was er ook een ballonnenactie voor de kinderen uit de wijk. Zij lieten speciaal voor de gelegenheid rood/wit/zwarte ballonnen op, waarna kinderen op drie locaties mochten voetballen met Feyenoordspelers.

Feyenoordspelers op het podium
(Foto: Rotterdam Sportsupport)