Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Veel mooie bloemen en planten in Kinder Ecopark

Het braakliggende (Zinker)terrein tegenover het Helderheidplein in de wijk Feijenoord is sinds kort omgetoverd tot Eco Kinderpark. Bewoners en kinderen uit de omgeving hebben dit samen met Creatief Beheer gedaan.

Bij Creatief Beheer werken kunstenaars en personen die vinden dat wijken nooit af zijn. In veel Rotterdamse buurten liggen stukken braakliggend land, die jaren wachten op bijvoorbeeld nieuwbouw. Samen met bewoners maakt Creatief Beheer van deze plekken vrolijke buurttuinen. Zo groeit betrokkenheid van bewoners met hun buurt, ontstaan nieuwe ideeën en wordt de omgeving groener. Er is intussen veel gebeurd op het terrein waar vroeger het Zinkerwoonblok stond. De plek is opgesierd met bloemen, planten en picknicktafels. Ook staat er een fleurig rose-wit huisje. Kinderen en bewoners uit de buurt weten het Ecopark al goed te vinden. Tussen en na schooltijd komen kinderen langs om mee te helpen in de bloementuinen of om gewoon te spelen. De opening van het huisje wordt binnenkort gevierd, met zang en dans door de kinderen zelf.

Afrikaandertuin
In de Afrikaanderwijk is Creatief Beheer overigens ook goed bezig geweest. Daar werd vorig jaar de Afrikaandertuin aangelegd, op de plek waar vroeger de Brabantse Huisjes stonden. Deze woningen werden in de jaren'60 van de vorige eeuw gebouwd voor Brabanders die als 'gastarbeider' naar Rotterdam kwamen. Na de sloop bleef op het terrein een enorme ravage achter. Daar wist Creatief Beheer wel raad mee.

Het Eco Kinderpark in de wijk Feijenoord wordt gesteund door deelgemeente Feijenoord en Woonstad Rotterdam. Het is wel zo, dat in de toekomst deze plek weer zal worden bebouwd. Voor meer informatie kunt u bellen met Rolf Oldenkamp, projectleider Kindvriendelijke Wijken van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 60 16. Kijk ook op www.creatiefbeheer.nl.

Veel kleur in het Kinder Ecopark, met op de achtergrond het rose-witte huisje.
(Foto: deelgemeente Feijenoord)