Deelgemeente Osdorp Amsterdam



Europese belangstelling voor sportief Osdorp

21 oktober 2009

Wethouder Baâdoud ontving vrijdag 16 oktober een internationaal gezelschap in de raadzaal. Het `European Forum of the national Physical Education Associations' (EUPEA) hield haar jaarlijks symposium in Amsterdam.

De delegatie kwam naar Osdorp voor een bezoek aan Brede School `De Kikker'. Behalve de groene kleur kon de combinatie van een openbare en protestants-christelijke basisschool onder één dak op veel belangstelling rekenen.

Het EUPEA is een internationaal forum voor de bevordering van lichamelijke opvoeding op scholen. Elk jaar houden zij een symposium in een Europees land en dit jaar was Nederland aan de beurt. De Koninklijke Vereniging van leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO) riep de hulp van gemeente Amsterdam in. Vanwege de voorbeeldfunctie op sportief terrein, werd stadsdeel Osdorp aangewezen. Wethouder sport Achmed Baâdoud kreeg de eer het gezelschap te ontvangen.

De Europese delegatie kreeg een presentatie over JUMP-in activiteiten op scholen. Dit zijn stimuleringsprogramma's in het primaire onderwijs om kinderen tussen 4 en 12 jaar meer te laten bewegen. Behalve sportactiviteiten geeft het programma ook voorlichting aan ouders en verzorgers over de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. In Osdorp werken meerdere scholen mee aan het JUMP-in programma. Scholen die zich actief inzetten om sport te bevorderen, mogen zich daarnaast nog eens `sportactieve' school noemen. Het keurmerk voor dit certificaat is opgesteld door het NOC*NSF en de KVLO samen. In stadsdeel Osdorp komen het Caland Lyceum, Globe School, Johannesschool, St. Paulusschool en St. Lucasschool in aanmerking voor het certificaat `sportactieve school'.