Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Nominaties Prijs voor het Beste kwaliteitshandvest 2009 bekend

21 oktober 2009

Het Atrium Medisch Centrum Parkstad, de gemeente Achtkarspelen en de gemeente De Ronde Venen zijn door de jury genomineerd voor de Prijs voor het beste kwaliteitshandvest 2009. In totaal hebben 27 overheidsorganisaties zich aangemeld voor deze prijs. De inzendingen waren afkomstig uit de sectoren gemeenten, zorg, provincies, waterschappen en grote uitvoeringsorganisaties. Deze organisaties verbeteren de dienstverlening door concrete beloften te doen over de kwaliteit ervan. Door transparant te zijn over de beloften is het voor de organisatie een prikkel zich er aan te houden en wordt burgers de mogelijkheid gegeven de organisatie op de beloften aan te spreken. Deze beloften noemen we een kwaliteitshandvest met servicenormen.

De prijs voor het Beste Kwaliteitshandvest 2009, beschikbaar gesteld door staatssecretaris Bijleveld, wordt op donderdag 29 oktober uitgereikt tijdens het congres 'Aanstekelijk klantgericht' in De Doelen Rotterdam. De winnaar ontvangt een bronzen beeld uit handen van Directeur Dienstverlening, Regeldruk en Informatiebeleid Arno Thijssen van het Ministerie van BZK. En bovendien is er op de dag na de prijsuitreiking een bijzondere verrassing op locatie voor de prijswinnende organisatie.

De samenstelling van de jury is:
* Directeur-generaal Bestuur en Koninkrijksrelaties mevrouw Andrée Van Es;
* Voorzitter van de Stuurgroep Dienstverlening van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en burgemeester van Roosendaal, de heer Michel Marijnen;
* Bestuursvoorzitter Sociale VerzekeringsBank en voorzitter van de Handvestgroep, de heer Erry Stoové;
* De Nationale ombudsman, de heer Alex Brenninkmeijer.