Gemeente 's-Hertogenbosch

21-10-2009
Wijkactie in de Belgische Buurt in West

Op woensdagmiddag 14 oktober heeft de gemeente samen met Divers een schoonmaakactie georganiseerd in de Belgische Buurt. Ongeveer vijfentwintig bewoners gingen op pad om de buurt vrij te maken van zwerfvuil. De verzamelplaats was basisschool Paus Joannes aan de Jan Olieslagerstraat. Daar werden groepen gemaakt en de materialen uitgedeeld. Daarna gingen buurtbewoners aan de slag in de wijk. Door middel van verschillende routes werd de wijk met uiterste precisie ontdaan van het zwerfvuil. Na anderhalf uur hard werken stond er een frietkar voor de deelnemers klaar. De wijk is weer helemaal schoon! Tijdens de wijkactie stond er ook een kraakwagen van de Afvalstoffendienst in de wijk. Alle buurtbewoners konden hier gratis zelf hun grofvuil in gooien. Hier is veelvuldig gebruik van gemaakt en de wagen ging aan het eind van de actie vol weg.

Groensnoeidag en wijkactie in Rosmalen
Op zaterdag 17 oktober heeft de wijkraad Rosmalen Centrum-Hondsberg in Rosmalen een groensnoeiactie georganiseerd. Bewoners hebben hun tuin helemaal in orde kunnen maken en hadden de mogelijkheid om het groenafval op verschillende plaatsen in de wijk neer te leggen. De gemeente heeft gezorgd dat het groen werd opgehaald. In totaal zijn er 13 vrachtwagens vol met groen afgevoerd. Ook zijn er extra werkzaamheden in de wijk uitgevoerd door de gemeente. Zo zijn er borden gerepareerd, bestrating goed gelegd, kolken schoon gemaakt en heeft een groenmedewerker bewoners geholpen met snoeiwerkzaamheden in de tuin. Om 09.00 uur is er begonnen met de werkzaamheden en om 19.00 uur was het klaar. Het was een geslaagde actie! Deze groensnoei is voor het eerst gecombineerd met een wijkactie. De bewoners hadden de mogelijkheid om mee te helpen zwerfvuil te ruimen. Daarnaast was er een kraakwagen, waar bewoners zelf hun grofvuil in konden gooien.

Groensnoeidag en wijkactie in Hintham
Op zaterdag 17 oktober is er in Hintham door wijkraad Hintham een groensnoeidag georganiseerd. Veel bewoners zijn flink bezig geweest in hun tuin. Zij konden op verschillende plaatsen in de wijk het groenafval neerleggen, waar het werd opgehaald door de gemeente. Tegelijkertijd was er ook een wijkactie in de wijk. Bewoners hebben meegedaan met het opruimen van zwerfafval, waardoor de wijk er nog schoner uitziet. Tijdens de wijkactie reed er ook een kraakwagen van de Afvalstoffendienst door de wijk. Bewoners konden zelf, gratis, hun grofvuil hierin gooien. Hier werd dan ook flink gebruik van gemaakt! Hintham ligt er weer een stukje schoner en netter bij.

`Samen voor een schoon 's-Hertogenbosch'
De wijkacties vallen onder de campagne 'Samen voor een schoon 's-Hertogenbosch'. Met deze campagne probeert de gemeente samen met instanties en burgers, 's-Hertogenbosch schoon, heel en veilig te houden. Door middel van berichten in de Bossche Omroep, posters en internet attenderen we bewoners van 's-Hertogenbosch op deze campagne.