Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 21-10-2009

Twee verdachten voor auto-inbraak aangehouden

TILBURG: Gistermiddag hebben agenten op de Spoorlaan twee mannen aangehouden die verdacht worden van recente inbraken in auto's in parkeergarages in het Centrum van Tilburg. Het gaat om een 20-jarige man uit Vianen en een 23-jarige man uit Eindhoven. Ze zijn in
verzekering gesteld.

Agenten van het Veelplegersteam stellen momenteel een onderzoek in naar een aantal recente auto-inbraken in parkeergarages in het Centrum. Specifiek onderzoeken zij enkele autokraken waarbij laptops uit auto's gehaald zijn. Tijdens het onderzoek zijn onder meer diverse bewakingsbeelden bekeken. Een van de twee mannen die gistermiddag is aangehouden is te zien op deze bewakingsbeelden. Agenten zagen hem lopen en herkenden hem van deze beelden waarna de arrestatie van het duo volgde. Wat de rol van de 2e man is wordt nog onderzocht. Ook wordt hun betrokkenheid bij andere auto inbraken onderzocht.

Winkeldieven slaan drie keer toe in warenhuis

TILBURG: De Tilburgse politie heeft gisteren aan het eind van de middag vier betrapte winkeldieven opgehaald en naar het bureau overgebracht. Drie winkeldieven werden op verschillende momenten betrapt in een groot warenhuis aan de Heuvelstraat.

Bij een supermarkt op de Spoordijk werd een 27-jarige Tilburgse betrapt op de diefstal van zes pakjes sigaretten. Een 26-jarige Eindhovense liep in een warenhuis aan de Heuvelstraat tegen de lamp. Nadat ze kledingstukken had gepast wilde ze de winkel verlaten. Ze bleek echter twee jassen a 79.95 per stuk en een tas van 34,95 euro niet afgerekend te hebben. Een 32-jarige Rotterdammer wilde dezelfde winkel verlaten zonder een broek van het merk Coolcat af te rekenen. Hij werd door een beveiligingsbeambte aangehouden.

Gisterenmiddag werd in hetzelfde warenhuis al een 52-jarige
Rotterdamse aangehouden. Zij had verschillende kledingstukken in haar jas en tas gestopt en was naar buiten gegaan zonder af te rekenen. Ook zij werd overgedragen aan de politie. Het ging om een legging (9,95) een jurk (49.95), Sokken (10 euro) en handschoenen (49,95 euro).

Hennepkwekers aangehouden

TILBURG: Gisteren is in een woning aan de Elandsgang op zolder een hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner, een 38-jarige Tilburger, werd aangehouden. Er stonden circa 450 hennepplanten, de stroom werd buiten de meter om afgetapt. De politie kwam de plantage onder meer op het spoor omdat rondom de woning een henneplucht was geconstateerd. Het was volgens de bewoners zijn eerste kweek. De planten stonden er circa drie weken.

Ook op een adres aan de Ontginningstraat werd gisteren, nadat via Meld Misdaad Anoniem, een tip was binnen gekomen een inval gedaan. Daar werd eveneens een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden circa 100 planten in een slaapkamer. Ook hier werd de stroom buiten de meter om afgetapt. De 31-jarige bewoner werd aangehouden, hij verklaarde vanwege schulden op het idee van een hennepplantage gekomen te zijn.

Beide kwekerijen zijn geruimd. De politie stelt regelmatig controles op hennepkwekerijen in. Dergelijke plantages zijn dikwijls
brandgevaarlijk. Ook levert het stankoverlast op. Verder is er vaak sprake van een relatie tussen hennepkweek en georganiseerde misdaad. De politie wordt vaak op het spoor gezet door meldingen aan Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Dergelijke tips worden eerst verder onderzocht, voordat tot actie wordt overgegaan.

Brandje in peuterspeelzaal toch geen opzet

BIEST HOUTAKKER: Uit onderzoek van wijkagent Jos van Kemenade is gebleken dat de brand zondagmiddag in de peuterspeelzaal toch geen opzet is geweest. Bij de wijkagent meldden zich maandag de ouders van een kind. Het brandje blijkt ontstaan te zijn tijdens onvoorzichtig spelen. Van opzet is geen enkele sprake. Er zijn afspraken gemaakt over de schade afwikkeling.

Dronken bestuurder aan de kant gezet

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 04.00 uur op de
Korvelseweg een 59-jarige man uit Zundert aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen dat de automobilist vanaf de Ringbaan Zuid, rechts af de Korvelseweg inreed, maar naar links richting aangaf. De dienders besloten de auto een stukje te volgen. Ze zagen dat de auto slingerde en dat de bestuurder bijna op een verkeerszuil reed. Hij werd aan de kant gezet. Hij blies 545 ugl. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsdiefstal blijft bij poging

TILBURG: Een 46-jarige Tilburger heeft dinsdagmiddag op de Besterdring een mogelijke fietsendief betrapt. De getuige zag vanuit de
sportschool dat een knul aan een fiets van een klant aan het morrelen was. Hij is naar buiten gegaan en heeft vervolgens die jongen aangehouden. Volgens de getuige uitte de knaap, een 15-jarige
Tilburger, dreigementen. De verdachte ontkende dat hij een fiets aan het stelen was. Aan de fiets waren geen braaksporen

Auto gestolen bij woninginbraak

DIESSEN: Vanmorgen is omstreeks 06.45 uur een woninginbraak aan de Baarschotsestraat ontdekt. De inbrekers , die een klepraam in de keuken forceerden, hebben onder meer de televisie en een fototoestel gestolen. Ook hebben ze kennelijk de autosleutels gevonden, want de auto die is ook gestolen. Het gaat om een zwarte Renualt Megane met het kenteken 93-ZL-JS.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 21-10-2009 15:48 | © Regio Midden en West Brabant |