Senternovem

21-10-2009 | ZON-dag 13 oktober: de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie besproken

Op dinsdag 13 oktober jongstleden vond de ZON-dag plaats, hét evenement over zonnestroom. `Zonnestroom' is op dit moment de snelst groeiende duurzame energievorm. Rendementen worden hoger, productiekosten worden lager. Nieuwe zonnecel- en moduleconcepten verbeteren de bestaande. De dynamische markt voor zonne-energie wordt steeds interessanter. De overstap naar een duurzame toekomst is nu binnen handbereik. Het was dus zeker tijd om bij elkaar te komen en aan de slag gaan!

Tijdens deze dag werden de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie en de meest recente toepassingsmogelijkheden in de gebouwde omgeving besproken. Naast de spelers betrokken bij toepassing in de gebouwde omgeving, konden de deelnemers kennismaken met de belangrijkste spelers uit de industrie, de overheid en de wetenschap.

Naast een aantal plenaire presentaties vonden er ook drie workshopsessie plaats: Zonnestroom in renovatieprojecten, Regionale Initiatieven en Meten is Weten. De ervaringen over al deze sessies waren positief. Er werd door meerdere mensen gezegd dat de ZON-dag een welkome aanvulling was voor uitvoerders in de zon-PV. "Ik heb veel aan de dag gehad. Nieuwe contacten zijn gelegd en ik heb veel nieuwe informatie opgedaan." Als tip sprak men over het uitzetten van lokale initiatieven om PV-stakeholders bij elkaar te brengen.

De dag niet bij kunnen wonen of gewoon interesse in de presentaties die zijn gehouden? Hieronder kunt u de presentaties downloaden.

Downloads

Presentatie Berrie van Kampen TNO, PV Gebouwintegratie Overzicht en ontwikkelingen
Presentatie Frank van Erp SenterNovem, Richtlijn Hernieuwbare Energie

Presentatie Karin Keijzer SenterNovem, Zon-dag Kwaliteitsaspecten

Presentatie Merei Wagenaar SenterNovem, een gezamelijke ambitie [ppt, 3,53 Mb]
Presentatie Peter Fath, Grid Parity Factory Presentatie Robbert Jan Piet Heerhugowaard, Why is large scale installation of PV-panels in built-up areas in the Netherlands nearly impossible
Presentatie W. van der Meer Corus, Solar Een pragmatische aanpak

Presentatie Wim Sinke ECN, fictie en feiten over technologie, economie en ecologie
Presentatie workshop Renovatieprojecten