Senternovem

21-10-2009 | Bezoek EZ en SenterNovem aan Zuid-Korea

EZ en SenterNovem hebben gezamenlijk een bezoek gebracht aan Zuid-Korea. Van 5 tm 9 oktober verbleven onder meer Renée Bergkamp, Willem Zwalve en Walter de Wit van Eureka daar. Doel van het bezoek was om samenwerkingsmogelijkheden met Zuid-Korea in kaart te brengen en verder uit te breiden.

Bezoek Zuid-Korea Na een week Korea is duidelijk dat Koreanen graag met Nederlanders werken (met dank aan Guus Hiddink). Mogelijkheden voor Nederlands - Koreaanse projecten zijn er volop. Er zijn onder meer bedrijfsbezoeken afgelegd aan Samsung, ASML, SK Telecom en een aantal kleinere bedrijven die al projecten met Nederlandse bedrijven hebben lopen binnen de regeling Internationaal Innoveren van de afdeling Eureka binnen SenterNovem. Zuid-Korea is als opkomend land een van de partnerlanden binnen deze regeling.

De Koreaanse overheid voert een actief en succesvol crisisbeleid uit met actieve stimulering van de kenniseconomie. In 2007 realiseerde Zuid-Korea een uitgave van 3,5 procent van het BNP aan R&D, met de ambitie om door te groeien naar 5 procent in 2012. Het land focust net als Nederland op de volgende thema's: point one, automotive, water- en deltatechnologie, creatieve industrie en life sciences & health. Dit biedt dus kansen voor de innovatieprogramma's.

Tijdens het bezoek zijn een tweetal intentieverklaringen getekend tussen SenterNovem en vergelijkbare agentschappen in Korea. Op 6 oktober organiseeerde SenterNovem een seminar om het Koreaanse bedrijfsleven te informeren over samenwerkingsmogelijkheden met het Nederlandse bedrijfsleven. De succesvolle missie krijgt snel een vervolg, zo brengt Jong EZ volgend jaar een bezoek aan Zuid-Korea.