Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Conferentie Armoedebestrijding: een bruisende dag
---

Conferentie Armoedebestrijding: een bruisende dag

21 oktober 2009
Structurele oplossingen en engagement

Het was een bijzondere bijeenkomst, waarin vele mensen van allerlei achtergronden en gezindten zich sterk maakten voor één zaak: de structurele bestrijding van armoede. Dagvoorzitter Sandra Rottenberg wist met haar daadkrachtige en enthousiasmerende sturing te geven aan dit bruisende geheel.

Kansrijk Zuidoost mag tevreden zijn: de gehanteerde benadering werkt. Huis aan huis bezoek, rechtstreekse contacten, concrete en controleerbare resultaten, elkaar aanspreken op je krachten: stapje voor stapje wordt toegewerkt naar een Amsterdam Zuidoost zonder armoede.

Voor Kansrijk Zuidoost is het moment aangebroken om in een breder verband te gaan opereren. De banden met verwante partijen worden aangehaald, in Amsterdam en daarbuiten. De organisatie sluit zich ook van harte aan bij het pleidooi dat Rutger Koopmans, voorzitter van de stedelijke commissie Activering Armoedebeleid, hield. Koopmans stelde dat alle maatschappelijke partijen belang hebben bij een financieel sterke burger en hij roept die partijen op om zich in te zetten voor deze sterke burgers.

Kansrijk Zuidoost werkt door en groeit door. Wanneer u ook een rol wilt spelen bij de structurele bestrijding van de armoede, dan nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen: (020) 314 10 10 of j.essien@zuidoost.amsterdam.nl

Publicatie Armoedebestrijding in Zuidoost
De publicatie Armoedebestrijding in Zuidoost beschrijft de resultaten van de conferentie, benoemt constructieve benaderingen voor de structurele bestrijding van armoede en roept partijen op om hun rol hierin te nemen. De publicatie is verkrijgbaar via Kansrijk Zuidoost: (020) 314 10 10 of j.essien@zuidoost.amsterdam.nl

De sprekers

* Dagvoorzitter: Sandra Rottenberg

* Jude Kehla Wirnkar, portefeuillehouder Armoedebestrijding Amsterdam Zuidoost

* Freek Ossel, wethouder portefeuille Werk en Inkomen en Diversiteit
* Rutger Koopmans, voorzitter stedelijke adviescommissie Activering Armoedebeleid

* Edward Adusei, projectleider Kansrijk Zuidoost

Workshop 1: Naar duurzame armoedebestrijding
Voorzitter: Jet van der Biggelaar, programmamanager Actief Armoedebeleid Amsterdam

Workshop 2: Versterking integrale samenwerking
Voorzitter: Marcel van Druenen, projectleider `Achter de voordeur aanpak' Amsterdam

Workshop 3: Politiek en armoedebeleid
Voorzitter: Kees Hulsman, directieadviseur Dienst Werk en Inkomen Amsterdam

Workshop 4: De relatie tussen cultuur en armoede Voorzitter: Jurenne Hooi, directeur Maatschappelijke Dienstverlening Amsterdam.

De presentatie van Eddy Adusai, projectleider Kansrijk Zuidoost