Gemeente Dantumadeel


Kansen in kernen: wie wil meedenken?

Door de komst van de Centrale As krijgen de huidige doorgaande wegen in een aantal dorpen een andere functie. Dit biedt een prima kans om de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in de dorpen te vergroten. De gemeente Dantumadiel heeft daarom in samenwerking met de gemeente Tytsjerksteradiel en het projectbureau De Centrale As het project "Kansen in Kernen" opgezet.

In Dantumadiel gaat het om Damwâld, De Falom/Broeksterwâld en Feanwâlden. Ingenieursbureau Oranjewoud is gevraagd om in gesprek te gaan met deze dorpen, om zo de wensen en de knelpunten boven tafel te krijgen. Damwâld is als eerste aan de beurt, de overige volgen in 2010.

Kerngroep

Oranjewoud wil voor deze gesprekken zogenaamde kerngroepen samenstellen, die bestaan uit maximaal:

* 2 van de vereniging voor dorpsbelang

* 2 aanwonenden

* 2 leden van de ondernemersvereniging of 2 ondernemers
* eventueel een vertegenwoordiger van een maatschappelijke instantie (bijvoorbeeld school of kerk), iemand van het LTO of een andere relevante maatschappelijke belangenorganisatie.

Wilt u deelnemen aan de kerngroep van uw dorp? Meld u dan aan bij de vereniging voor dorpsbelang in uw dorp. Zij zorgen ervoor dat uw naam doorgespeeld wordt naar de gemeente.

Aanmelden voor kerngroep Damwâld

Wilt u ook meedenken over de kansen voor Damwâld en plaatsnemen in de kerngroep? Dan kunt u zich aanmelden bij dorpsbelang. Aanmelden kan bij:

Vereniging voor dorpsbelang wijk Akkerwoude willem@galien.nl 06-51378590
Vereniging voor dorpsbelang wijk Dantumawoude infodorpsbelangdantumawoude@home.nl -

Aanmelden voor kerngroep De Falom/Broeksterwâld en Feanwâlden

Damwâld is in de gemeente Dantumadiel dus als eerste aan de beurt voor Kansen in Kernen. Ook de dorpen De Falom/Broeksterwâld en Feanwâlden maken onderdeel uit van Kansen in Kernen. In de loop van volgend jaar zal ook voor De Falom/Broeksterwâld en Feanwâlden een kerngroep per dorp samengesteld worden. Daarvoor kunt u zich ook alvast opgeven bij: