Politie Zaanstreek-waterland

Juwelier Zonjee weer overvallen

Zaandam, 21-10-2009

Zaandam, 21 oktober 2009,

Opnieuw is juwelier Zonjee aan de Gedempte Gracht overvallen. Woensdagochtend rond 09.50 uur kwamen twee gemaskerde personen de winkel binnen. Ze bedreigden het personeel met een wapen, sloegen een vitrine in en gingen er vervolgens op de fiets vandoor met onbekende buit. De fiets is later teruggevonden op de Vinkenstraat in Zaandam. Een persoon is aangehouden. Maar onderzoek naar de eventuele betrokkenheid van deze persoon bij de overval heeft geen concrete aanwijzingen opgeleverd. De verdachte is dan ook weer op vrije voeten gesteld in de loop van de middag. Wel blijft hij lopende het rechercheonderzoek verdachte. Verder heeft de politie de plaats delict afgezet voor sporenonderzoek, zijn getuigen gehoord, ondernemers in de buurt benaderd en is de helikopter ingezet.

Getuigen verstrekten het volgende signalement van de daders aan de politie:

- 2 jonge mannen, met een getinte huidskleur

- Een van hen droeg een zwarte trainingsbroek, zwarte jas en witte gympen. De andere had een grijze broek aan en een zwarte jas.

De recherche onderzoekt of er een relatie is tussen de overval van woensdag 21 oktober en de eerdere overvallen op dezelfde juwelier.

Wie kan de politie helpen bij het oplossen van deze overval en het pakken van de daders? Bel met de recherche, via 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.