Vereniging Eigen Huis

Overleg koopcontracten nieuwbouwwoningen naar de SER

Vereniging Eigen Huis is zeer verheugd dat zij voortaan met alle bouwende partijen bij de Sociaal Economische Raad (SER) de onderhandelingen voert over het koopcontract voor nieuwbouwwoningen.

Een nieuwe ordening voor consumenten- en producentenbelangen was noodzakelijk omdat het Garantie Instituut Woningbouw (GIW) in de loop van 2010 wordt opgeheven. Het is voor het eerst dat alle bouwende partijen, Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond bij de SER gaan praten over de voorwaarden voor de aanschaf van een nieuwbouwwoning. Dit geeft alle vertrouwen in goede overeenkomsten voor de toekomst.

Het is belangrijk voor de koper van een nieuwbouwwoning dat gebruik wordt gemaakt van een goed en duidelijk contract dat breed wordt gedragen door de bouwwereld. Hiermee hebben Bouwend Nederland, Neprom, NVB, Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond gevolg gegeven aan de conclusies in het Rapport van de Commissie Van Loon, met aanbevelingen voor een nieuwe ordening voor consumenten- en producentenbelangen. Lees verder in de uitgebreide versie van Overleg koopcontracten nieuwbouwwoningen naar de SER (PDF)

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 21 oktober 2009

---