Provincie Noord-Holland

Da ProVincie Code op AT5

21 oktober 2009

De gemiddelde Amsterdammer weet bar weinig van zijn eigen provincie. Hoog tijd dus voor een pittige en spannende kennismaking in het nieuwe televisieprogramma Da ProVincie Code dat vanaf vandaag iedere woensdag om 18.50 uur te zien is op AT5.

In Da ProVincie Code moeten 5 rasechte Amsterdammers opdrachten uitvoeren op 8 bijzondere plekken in hun provincie: de provincie Noord-Holland. De Amsterdammers zijn elkaars tegenstanders, maar moeten ook met elkaar samenwerken om zoveel mogelijk geld voor de pot te winnen.
Da ProVincieCode op AT5

Waarom Da ProVincie Code?
Heeft de gemiddelde Amsterdammer ooit gehoord van de Stelling van Amsterdam? Kent hij de schoonheid van de Zaanse Schans? En weet hij wat er allemaal gedaan wordt om Noord-Hollandse jongeren klaar te stomen voor de arbeidsmarkt? In Da ProVincie Code maakt de kijker op speelse wijze kennis met diverse locaties en thema's waar de provincie Noord-Holland zich voor inzet.

De kandidaten
De vijf kandidaten die in Da ProVincie Code de provincie intrekken, zijn allen op hun eigen manier typische Amsterdammers. Zo is er een Amsterdamse ex-marktkoopvrouw die graag over haar geliefde Jordaan zingt, een Amsterdam-Zuid yup met een roze scooter, een jonge ondernemer die de hoofdstedelijke horeca als huiskamer heeft, een âleipe rappende chickâ uit Amsterdam-Noord en een Marokkaanse metrobestuurder met Amsterdamse tongval.

De locaties

* Paviljoen Welgelegen (provinciehuis)

* Forteiland IJmuiden (Stelling van Amsterdam)
* FC Blauw-Wit Amsterdam (Gestion Copa Amsterdam)
* Recreatiegebied Geestmerambacht

* Bloemenveiling Aalsmeer

* Zaanse Schans

* Leer- & werkproject Scheepswerf Chinook Haarlem

Presentator
Da ProVincie Code wordt gehost door Léon Bellaart. Hij legt de spellen uit, speelt de kandidaten een beetje tegen elkaar uit en neemt bekentenissen af. Kortom, Léon is de enthousiaste trait dâunion tussen kijkers, spel en spelers.

Spelen voor jezelf én een goed doel
De kandidaten in Da ProVincie Code spelen niet alleen voor zichzelf. Elke euro die zij voor de pot verdienen, wordt eveneens geschonken aan het Jeugdsportfonds. Dit fonds maakt sporten mogelijk voor jongeren uit Noord-Hollandse gezinnen die het niet breed hebben.

Wanneer?
Da ProVincie Code is vanaf vandaag (21 oktober) iedere woensdag te zien op AT5 om 18.50, 21.00, 22.40 en 24.00 uur. AT5 is te ontvangen via UPC digitaal 714, KPN digitenne 25, Ziggo 986, via de kabel UPC 26+ en op internet te bekijken op www.at5.nl/live.

Zie ook
Promo Da ProVincie Code op YouTube
Website Da ProVincie Code

---