Ingezonden persbericht


Persbericht

21 oktober 2009

CDJA Rotterdam kiest unaniem voor nieuwe voorzitter.

Ruben Mink is unaniem gekozen als nieuwe voorzitter van het CDJA Rotterdam. Tijdens de algemene ledenvergadering van het CDJA Rotterdam kreeg Ruben Mink de kans om zijn kandidatuur toe te lichten, waarop alle leden unaniem instemden met zijn voordracht.

Ruben Mink was tot 1 oktober bestuurslid Adviezen bij de Rotterdamse Jongerenraad. "Hij heeft deze functie ruim 3 jaar vervuld. Door deze functie heeft hij ruime ervaring in het opstellen van beleidsstukken, kent hij het politieke apparaat en weet daarnaar te handelen en heeft daardoor de nodige contacten en het bijbehorende netwerk. Op dit moment is hij ook actief als secretaris van de Programcommissie an het CDA Rotterdam, een functie die hij volgens mij met dezelfde inzet en enthousiasme vervuld als wíj van hem verwachten, aldus Alex Hallema, vice voorzitter van de Rotterdamse jongerenafdeling van het CDA."

Rob Snijders is jarenlang het gezicht van het CDJA Rotterdam geweest en heeft dat met plezier en de nodige inzet en overtuiging gedaan. Op 7 augustus heeft Rob Snijders officieel per brief laten weten dat hij zijn functie als voorzitter per direct neerlegt, omdat hij de nieuwe politiek assistent werd van wethouder Peter Lamers.

Op dit moment is het CDJA Rotterdam één van de grootste en snelst groeiende afdelingen van Nederland en zijn ze weer op volle sterkte. Klaar om de campagnestrijd aan te gaan. Klaar om de nieuwe lijsttrekker Wubbo Tempel te steunen en te helpen, maar ook om de vele jongerenkandidaten te steunen. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen hebben zich een groot aantal jongeren kandidaat gesteld. "Jongeren zijn zich bewust van de verantwoordelijkheid die ze hebben naar de toekomst toe en zij zijn bereid die verantwoordleijkheid te nemen.Rot- terdam heeft bijna 90.000 studenten op HBO's en Universiteiten, dus die inzet heeft Rotterdam nodig de komende jaren, aldus Alex Hallema."


Noot voor redacties