Politie Zeeland


---


W-3258-2009 Politie rolt drie hennepkwekerijen op


Woensdag zijn door de politie drie hennepkwekerijen in Vlissingen en Middelburg ontdekt.
In de garage van een woning aan de Beatrixlaan in Vlissingen trof de politie een kwekerij aan van 150 hennepplanten. De helft hiervan bestond uit stekjes de andere helft waren volgroeide hennepplanten. Ter plaatse werden twee Vlissingers aangehouden. Eén van hen werd na verhoor weer in vrijheid gesteld. De andere, een 46-jarige man, is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

In een woning aan de Kanariesprenk werd op de bovenverdieping een kwekerij van circa 40 kleine hennepplanten aangetroffen. De benodigde apparatuur voor de kwekerij alsmede de planten zijn door de gemeente afgevoerd ter vernietiging. De bewoner van het pand is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor.

In Middelburg werd in een loods aan de Klarinetweg ook een hennepkwekerij ontmanteld. Deze kwekerij bestond uit 109 planten en werd door de gemeente ontruimd. Ter plaatse werd een 25-jarige Middelburgse vrouw door de politie gehoord. Zij verklaarde de eigenaresse te zijn van de hennepkwekerij.


O-3259-2009 Woninginbraak in Zierikzee
Dinsdagavond tussen 19.00 en 23.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Caustraat.
Tijdens afwezigheid van de bewoners werd een deur van de woning geforceerd waarna het huis werd doorzocht. Voor zover bekend werden er diverse sieraden weggenomen. De waarde hiervan is niet bekend.

Noot voor redacties