Apple Nederland

Apple introduceert de Magic Mouse, de eerste Multi-Touch-muis ter wereld

Cupertino, 20 oktober 2009 - Apple introduceert vandaag de nieuwe draadloze Magic Mouse, de allereerste muis waarin de revolutionaire Multi-Touch-technologie van Apple wordt toegepast. Op de iPhone, iPod touch en het trackpad van de Mac-notebooks heeft Multi-Touch inmiddels ruimschoots zijn sporen verdiend als slimme manier om met intuïtieve vingerbewegingen te navigeren. Bij de Magic Mouse bestaat de hele bovenkant uit een naadloos Multi-Touch-oppervlak, zonder knoppen, scrolwiel of scrolbal. De Magic Mouse wordt standaard met de nieuwe iMac meegeleverd. Als apart Mac-accessoire is hij verkrijgbaar voor slechts EUR 69.

"Apple is dé pionier op Multi-Touch-gebied. We hebben deze innovatieve technologie als eerste toegepast in de iPhone, iPod touch en het trackpad van de Mac-notebooks", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "Mede dankzij onze Multi-Touch-technologie zijn we nu in staat om deze gebruiksvriendelijke en strak vormgegeven muis op de markt te brengen."

De Magic Mouse kenmerkt zich door zijn naadloze, aanraakgevoelige behuizing. Hij kan dienstdoen als een- of meerknopsmuis met geavanceerde ondersteuning voor vingerbewegingen. Gebruikers kunnen met hun vingers intuïtieve bewegingen maken waarmee ze snel door lange documenten, grote afbeeldingen of een verzameling webpagina's of foto's kunnen navigeren. De Magic Mouse is geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen. De commando's voor de knoppen of bewegingen kunnen in Systeemvoorkeuren snel naar wens worden aangepast.

Dankzij het lasertrackingmechanisme werkt de Magic Mouse probleemloos op meer ondergronden dan het geval is bij traditionele optische trackingsystemen. De Magic Mouse maakt gebruik van Bluetooth, zodat de gebruiker zonder kabel prettiger kan werken aan zijn bureau. Deze draadloze verbinding werkt binnen een straal van 10 meter. Om de gebruiksduur van de batterij te optimaliseren, is een geavanceerd energiebeheersysteem toegepast. In combinatie met Mac OS X zorgt dit ervoor dat de Magic Mouse automatisch overschakelt naar een lagere energiestand als hij enige tijd niet is gebruikt. De draadloze Magic Mouse werkt op twee AA-batterijen (meegeleverd).

Prijzen en verkrijgbaarheid
De Magic Mouse wordt standaard met de nieuwe iMac meegeleverd en is vanaf eind oktober verkrijgbaar via de Apple Online Store (www.apple.com/nl) en bij erkende Apple resellers voor een adviesprijs van EUR 69. Voor de Magic Mouse is Mac OS X Leopard versie 10.5.8 of hoger vereist.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en -videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast heeft Apple de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.

Meer informatie: