Dienstenbond CNV

Nieuws

20 oktober 2009

Eindelijk meer duidelijkheid voor personeel ABN Amro en Fortis!

"Eindelijk is de kogel door de kerk. Met het principe-akkoord over de verkoop van HBU aan Deutsche Bank kan de integratie van Fortis Nederland en ABN Amro gewoon doorgaan. Er is meer zekerheid en duidelijkheid voor het personeel. Bij een aantal van hen is de opluchting voelbaar. Logisch, na die schijnbaar eindeloze achtbaan aan emoties over de toekomst van hun bank. Dit principeakkoord geeft houvast voor de toekomst." Dat is de eerste reactie van Sandra Hendriks, bestuurder van CNV Dienstenbond op het vandaag bekend geworden nieuws.

Nu is het zaak zekerheden te verkrijgen voor het personeel van HBU. Hendriks: "Ik ga er vanuit dat Minister Bos bij de verkoop goede garanties heeft bedongen voor het personeel als het gaat om de arbeidsvoorwaarden. En voor de duidelijkheid: wat CNV Dienstenbond betreft mag een mogelijke reorganisatie door Deutsche Bank bij HBU niet ten koste gaan van gedwongen ontslagen."

Het is nu afwachten wat de reactie zal zijn van Eurocommissaris Kroes. "Maar deze ontwikkeling lijkt helemaal in de lijn van haar verwachting. Ik neem aan dat zij de partijen nu de gelegenheid geeft de zaken goed uit te werken en het principe-akkoord steunt."