Gemeente Eersel


Leefbaarheidsonderzoek

In de afgelopen weken hebben meer dan 3700 inwoners het leefbaarheidsonderzoek van de gemeente Eersel op de deurmat gekregen. Het leefbaarheidsonderzoek wordt in opdracht van de gemeenteraad voor de derde maal gehouden. In 2002 en 2005 is hetzelfde onderzoek gehouden. Door ook dit jaar het onderzoek te houden, kunnen gegevens van de laatste jaren vergeleken worden. Daardoor is ook te zien of de beleving van de inwoners van de leefbaarheid in àlle kernen is verbeterd, o.a. door de komst van de leefbaarheidsgroepen, dorpsraden en iDOP's.

De resultaten van het leefbaarheidsonderzoek zullen medio maart beschikbaar zijn. Door de intensieve contacten met de dorpsraden, leefbaarheidsgroepen en vanuit iDOP's is het belang van dergelijk onderzoek gewijzigd. Mede daardoor heeft de gemeenteraad voorgesteld om na dit jaar over te gaan tot een ander type onderzoek, waarbij landelijke vergelijking mogelijk is.

Â

Voor meer informatie over het leefbaarheidsonderzoek kunt u contact opnemen met Sandra van Leeuwen, beleidsmedewerker team welzijn op 0497-531300.