Gemeente Zevenaar


21-10-2009: Riesweerd II kan verder

De beide bezwaarmakers die in beroep gingen tegen de bouwvergunningen voor Riesweerd II willen hun beroep intrekken. Begin oktober hebben zij een constructief overleg gevoerd met dhr. F. Verkerk en wethouder Van Norel over het beroep dat zij indienden tegen de bouwvergunningen voor Riesweerd II. Zij maakten zich vooral zorgen over de verkeersveiligheid in Giesbeek. Die zou gevaar lopen door het bouwverkeer en door de manier van ontsluiten van Riesweerd II.

In het gesprek is de evaluatie van de verkeerssituatie en de overweging van een Noordelijke lus daarbij bevestigd. Daarna zijn de afspraken vastgelegd in een brief. De bezwaarmakers zijn met de inhoud van deze brief accoord gegaan.

Evaluatie van de verkeerssituatie in het invloedsgebied van Riesweerd II (zoals de Kerkstraat, Veldweg en Riesweerd I) moet binnen twee jaar na oplevering van het project plaatsvinden. Als uit de evaluatie blijkt dat de verkeersontsluiting onvoldoende functioneert, komt de Noordelijke lus als mogelijke oplossing in beeld.

De heer Verkerk heeft toegezegd met het bouwverkeer de spitstijden rondom de school in de Kerkstraat te zullen mijden. De bezwaarmakers zijn nu overtuigd van het stellige voornemen van de gemeente om tot een goede verkeersafwikkeling van Riesweerd II te komen. Daarin zagen zij aanleiding om hun beroep in te trekken, zodat het bouwplan snel gerealiseerd kan worden in Giesbeek.

Dit bericht is verzonden namens Dhr. Verkerk, Dhr. Meurkes, Dhr. van Yren en mevr. Van Norel