Gemeente Oldebroek


Oldebroek voorbereid op griep

Dit najaar krijgt Nederland mogelijk te maken met een grieppandemie. Het uitgangspunt van de gemeente Oldebroek is dat inwoners en ondernemers dan op de gemeente kunnen blijven rekenen. Daarom heeft de gemeente een continuïteitsplan gemaakt. Door de maatregelen in dit plan moet de dienstverlening tijdens een grieppandemie zoveel mogelijk doorgaan.

Belangrijke diensten
In het continuïteitsplan staat bijvoorbeeld welke diensten van de gemeente altijd moeten doorgaan, zoals de aangifte van geboorte en overlijden, bereikbaarheid van het gemeentehuis, het inzamelen van afval, spoedaanvragen voor huishoudelijke hulp en de inzet bij calamiteiten. Ook zaken die uitgesteld kunnen worden staan in het plan, zoals het maken van nieuw beleid, archivering en het aanpassen van bestemmingsplannen.

Maatregelen in het gemeentehuis
Als het nodig is worden ambtenaren tijdens de grieppandemie tijdelijk ingezet in een andere functie. Zo kunnen belangrijke werkzaamheden doorgaan. Ook zijn maatregelen genomen om de uitval van medewerkers zoveel mogelijk te beperken. Zo zijn er afspraken gemaakt over schoonmaak en hygiëne en hebben medewerkers instructies gehad over wat ze moeten doen als ze ziek zijn.

Meer informatie
Meer informatie over de grieppandemie staat op www.grieppandemie.nl en www.rivm.nl.