Gemeente Zwartewaterland


21-10-2009

Bouw Friongebouw start in maart 2010

Overeenstemming gemeente en Wetland Wonen
over inrichting buitenterrein voormalig Bestoterrein

Het college van burgemeester en wethouders en Wetland Wonen hebben in financieel opzicht overeenstemming bereikt over de inrichting van het buitenterrein rondom het voormalig Bestoterrein in Zwartsluis. De bouw van het Friongebouw start naar verwachting in maart 2010.

De gemeente heeft in 2007 een plan laten opstellen voor het inrichten van het buitenterrein en gepresenteerd aan de bevolking. Dit plan past bij de kwaliteit voor de locaties aan het Zwartewater/Meppelerdiep die de gemeenteraad heeft vastgesteld in de visie 'Een dag aan het Zwartewater'. Voor deze inrichting is een subsidie van 340.000 euro van de provincie Overijssel ontvangen.
Op het terrein ten noorden van de Zomerdijk komt een voorziening voor woningen met dagopvang voor verstandelijk gehandicapten van de Stichting Frion uit Zwolle. Aan de zuidkant van de Zomerdijk komt het appartementencomplex "De Sethe", waarin 23 luxe appartementen worden gerealiseerd. De bouw van het complex start zodra er voldoende appartementen zijn verkocht.
Met deze invulling van het voormalig Bestoterrein wordt een eerste aanzet gegeven voor een hoogwaardige invulling van verschillende locaties in de kern van Zwartsluis. Op deze wijze wordt de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van Zwartsluis vergroot.
-----------Einde bericht

Hasselt, 20 oktober 2009