Gemeente Oldebroek


Hattem, Heerde en Oldebroek laten websites onderzoeken

Studenten brengen wensen elektronische dienstverlening in kaart

De gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek willen weten wat burgers vinden van de elektronische dienstverlening van hun gemeente. Derdejaars deeltijd studenten Communicatie van de Christelijke Hogeschool Windesheim uit Zwolle gaan dit onderzoeken. De uitkomsten leiden tot een advies voor verbetering. In de periode van 20 oktober tot en met 14 november kunnen burgers en bedrijven telefonisch benaderd worden met de vraag om mee te werken aan het onderzoek.

Het onderzoek komt voort uit het streven van de rijksoverheid om de gemeentelijke dienstverlening zoveel mogelijk via internet beschikbaar te stellen. Steeds meer aanvragen voor bijvoorbeeld een uittreksel of een aangifte, verlopen via de digitale snelweg. Daarnaast is de hoeveelheid informatie die gemeenten beschikbaar stellen via internet groot. De samenwerkende gemeenten zijn daarom benieuwd naar de mening en de wensen van burgers en bedrijven hierover. Het onderzoek van de Windesheim studenten moet leiden tot een advies voor verbetering.

Medewerking
De deeltijd studenten van de opleiding Communicatie zijn enthousiast over hun opdracht. "Ons onderzoek en het advies dat daaruit voortkomt wordt daadwerkelijk gebruikt door de gemeenten. Dat motiveert enorm om het ook echt goed te doen. We hopen daarbij op de medewerking van de inwoners," aldus één van de vijftien studenten die zich de komende maanden verdiept in de gemeentelijke dienstverlening.