Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ventus wil groeiambitie realiseren met aanstelling van Hendrik Wester 'IT-outsourcing vraagt om regie, controle en kennis'

Heerenveen, 21 oktober 2009 - Ventus, een innovatieve dienstverlener en kennissourcer op het gebied van Information & Finance, heeft Hendrik Wester aangesteld als commercieel directeur. Hij is verantwoordelijk voor sales, marketing, het portfoliomanagement en het versterken van de marktpositie van Ventus.

Ventus adviseert, detacheert en realiseert projecten voor overheids- en non-profitorganisaties en het (inter)nationale bedrijfsleven. De specialisten, de zogenaamde Executives, bieden kennis, daadkracht en jarenlange ervaring en helpen organisaties met project- en procesmanagement, IT- & Finance-implementaties, strategie-implementatie en het inrichten en voeren van de regie bij sourcing. Tevens adviseren de Executives bedrijven bij het optimaliseren van hun prestaties door bijvoorbeeld de continuïteit van IT-diensten te waarborgen, efficiëntie te verbeteren en risico's te beperken. Ventus ontwikkelde hiervoor een aantal innovatieve methoden, zoals een strategisch sourcingraamwerk en een Agile Ventus Scrum.

Voor zijn komst naar Ventus bekleedde Wester (56) diverse management- en consultancyfuncties bij bedrijven en adviesbureaus. Bij Quint Wellington Redwood was hij als directeur verantwoordelijk voor de exponentiële groei in de afgelopen jaren. Hij heeft brede ervaring in organisatievraagstukken op het snijvlak van business en IT en op het gebied van sourcing en regie. Wester is tevens verbonden aan het organisatieadviesbureau Virtum. 'In de IT-outsourcing markt is grote behoefte aan regie, controle en kennis', aldus Wester. 'Organisaties besluiten in 72 procent van de gevallen vanwege kostenbesparing tot outsourcen, maar monitoren niet het resultaat. Het percentage bedrijven dat deze besparing uiteindelijk realiseert, is dan ook dramatisch laag. Bij Ventus werken IT- en finance-experts nauw samen en kunnen zij de regie managen om de vooraf gestelde doelstellingen te behalen door de business case te blijven monitoren.'

Flip Houtman, algemeen directeur van Ventus, is verheugd met de aanstelling van Wester. 'Zijn uitgebreide en specialistische praktijkervaring in combinatie met zijn persoonlijkheid maken hem de ideale man de groeiambities van Ventus waar te maken.' Wester over zijn nieuwe uitdaging: 'In het komende jaar wil ik een groei van 100 procent realiseren. Bedrijven hebben behoefte aan business case driven sourcing om kosten te besparen en zich te richten op hun kerntaak. De groei verwacht Wester te behalen uit het realiseren van nieuwe outsourcing en regieprojecten.

Over Ventus
Ventus is een innovatieve Nederlandse dienstverlener en kennissourcer op het gebied van Information & Finance. Ventus adviseert, detacheert en realiseert projecten voor overheids- en non-profitorganisaties en het (inter)nationale bedrijfsleven.

De specialisten, de zogenaamde Executives, bieden kennis, daadkracht en jarenlange ervaring en helpen organisaties met project- en procesmanagement, IT- & Finance-implementaties, strategie-implementatie en het inrichten en voeren van de regie bij sourcing. Tevens adviseren de Executives bedrijven bij het optimaliseren van hun prestaties door bijvoorbeeld de continuïteit van IT-diensten te waarborgen, efficiëntie te verbeteren en risico's te beperken. Ventus ontwikkelde hiervoor een aantal innovatieve methoden, zoals een strategisch sourcingraamwerk en een Agile Ventus Scrum.

Tot het klantenbestand van de onafhankelijke dienstverlener behoren: Rijkswaterstaat, BMW, ABN AMRO, Veolia, Eneco, RDW en Friesland Bank. Ventus is tevens partner van het initiatief 1 Miljoen ZonnePanelen. Meer informatie is beschikbaar op: www.ventus.nl