Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 21 oktober 2009

Lean werken maakt het verschil
Uitzendorganisatie Timing introduceert Lean Performance Scan

LEAN werken krijgt de laatste tijd veel aandacht. Veel bedrijven praten en denken na over LEAN. Maar het daadwerkelijk implementeren, blijkt nog lastig. Terwijl organisaties met het verbeteren van hun bedrijfsprocessen en het reduceren van verspillingen juist in deze tijd het verschil kunnen maken. Timing introduceert als antwoord daarop de Lean Performance Scan. Een praktisch instrument waarmee in slechts 3 uur een eerste stap naar LEAN werken kan worden gezet.

LEAN betekent letterlijk slank. Door alleen dát te doen waar de klant direct waarde aan hecht, worden efficiëntie, lagere kosten, kortere doorlooptijden, betrokken medewerkers en een betere klantgerichtheid bereikt. Bedrijven die zich hier op focussen, kunnen daarmee volgens de uitzendorganisatie juist in deze tijd het verschil maken.

Flexkrachten zijn onlosmakelijk verbonden met de processen binnen een bedrijf en daarmee direct van invloed op de meerwaarde die een klant ervaart. Als leverancier van flexkrachten is die meerwaarde daarom ook voor Timing van groot belang. De uitzendorganisatie komt knelpunten in de bedrijfsprocessen dagelijks tegen bij haar opdrachtgevers. Met name in de industrie en logistiek is efficiëntie in de processen een veel besproken onderwerp. Branches waar Timing in gespecialiseerd is en waar LEAN werken zich al flink bewezen heeft. Niet vreemd dus dat Timing de Lean Performance Scan introduceert voor haar logistieke en industriële opdrachtgevers.

De Lean Performance Scan, die in samenwerking met een gespecialiseerd organisatiebureau ontwikkeld werd, geeft bedrijven antwoord op de vraag hoe lean ze zijn. Aan de hand van 20 kernvragen wordt in ongeveer 3 uur duidelijk in welke 'fase' de organisatie zich bevindt. Om toe te werken naar een volgende fase en processen efficiënter in te richten, ontvangen bedrijven direct praktische tips, verbeterpunten en valkuilen. Het LEAN instrument maakt deel uit van het succesvolle SlimFlex Kostenbesparingsprogramma van Timing en is met name interessant voor omvangrijke logistieke en industriële bedrijven.

Topspeler
Timing heeft een landelijk netwerk van 56 vestigingen op A-locaties en daarnaast tientallen Incompany vestigingen. De uitzendorganisatie staat voor arbeidsbemiddeling op maat en kent een veelzijdige dienstverlening. Uitzenden, detacheren, werving & selectie, Incompany Services en EU Services. Timing voorziet in de totale personeelsbehoefte van haar klanten, maar mag zich specialist noemen in het invullen van productie-, schoonmaak-, magazijn- en licht administratieve functies op VMBO en MBO niveau. Voor meer informatie over Timing: www.timing.nl.

Einde persbericht