Ingezonden persbericht


Persbericht

Double-Take® Software introduceert nieuwe oplossingen voor back-up en beschikbaarheid

Oplossing biedt zakelijke gebruikers betrouwbare recovery-oplossing voor belangrijke workloads

Brussel, 21 oktober 2009 - Double-Take Software (NASDAQ: DBTK), aanbieder van workload optimalisatiesoftware, introduceert Double-Take Backup en Double-Take Availability. Met deze twee oplossingen is Double-Take's Workload Optimization suite compleet. De suite bestaat verder uit Double-Take Move waarmee gemakkelijk workloads verplaatst kunnen worden tussen iedere combinatie van fysieke en virtuele hardware. Met Double-Take Flex kunnen workloads eenvoudig beheerd worden door ze te booten vanaf de iSCSI SANs.

Double-Take Backup
Veel bedrijven beschermen hun kritieke systemen nog vaak met te dure, onbetrouwbare en complexe back-upsystemen. Daarom blijft ook de bescherming van bijkantoren (Remote Offices and Branch Offices - ROBO) voor veel problemen zorgen; er zijn hier vaak geen professionele IT-medewerkers aanwezig. Daarnaast zorgen ook de afstand en de bandbreedte voor de nodige uitdagingen.

Double-Take Backup biedt een constante bescherming van de volledige server: bestuursysteem, applicaties en gegevens. Bovendien worden aanpassingen aan beschermde gegevens constant via een WAN-verbinding naar een centrale locatie gestuurd. De oplossing combineert de traditionele snapshot-technologie met nieuwe Continuous Data Protection-mogelijkheden, zodat een recovery naar ieder moment in de tijd mogelijk is. De Double-Take Cargo-functie biedt extra archiveringsmogelijkheden die ervoor zorgen dat bedrijven gebruik kunnen maken van ongebruikte opslagcapaciteiten in bijkantoren. Daarnaast helpt het gegevens sneller herstellen.

Double-Take Availability
Voorziene of onvoorziene downtime gaat altijd gepaard met productiviteitsverlies van de werknemers en tijdrovende processen voor IT-beheerders. Bij alle beschikbare host-gebaseerde replicatie-oplossingen moeten beschermde servers steeds opnieuw opgestart worden. Ook de beschermde gegevens moeten dan opnieuw gesynchroniseerd of gespiegeld worden. Dat proces neemt veel tijd in beslag en in de tussentijd zijn de gegevens onbeschermd en kwetsbaar.

Double-Take Software introduceert met Double-Take Availability een nieuwe manier om beschermde gegevens te synchroniseren. Door op te sporen welke gegevens veranderd zijn op het moment dat de replicatie onderbroken is en enkel die specifieke gegevens door te sturen, is het niet meer nodig om alle gegevens te vergelijken. Daardoor neemt synchronisatie met Double-Take Availability maar enkele seconden of minuten in beslag, terwijl het op een andere manier uren of zelfs dagen duurt.

"Double-Take Software is constant op zoek naar nieuwe manieren om de disaster recovery-technologie te verbeteren. Met Double-Take Backup en Double-Take Availability beschikken organisaties over eenvoudige oplossingen die hen beschermen tegen incidenten. Die maken deel uit van een suite die essentieel is voor een snelle en betrouwbare disaster recovery en business continuity," zegt Peter Doens, Sales Manager Benelux bij Double-Take Software.

Links

* Double-Take Software: www.doubletake.com
* Follow Double-Take Software on Twitter: http://twitter.com/doubletakeEMEA
* Double-Take Backup product page: http://www.doubletake.com/english/products/double-take-backup/Pages/default.aspx
* Double-Take Availability product page: http://www.doubletake.com/english/products/double-take-availability/Pages/default.aspx
* Video Double-Take Backup: http://www.youtube.com/watch?v=uqcFrCThFl8
* Video Double-Take Availability: http://www.youtube.com/watch?v=Ta8rBaNdgdI

Bezoek Double-Take Software tijdens Storage Expo op 4 en 5 november in de Jaarbeurs in Utrecht, standnummer C028. Bezoek ook onze lezing "Continuous Data Protection, High Availability, Server Migration and Disaster Recovery all in one", om 13.45 uur op 4 en 5 november.

BERICHT VOOR DE REDACTIE