Delhaize opent een tweede Red Market in Andenne

21/10/2009 11:01

DELHAIZE LE LION

Red Market: de goedkoopste én snelste boodschappen van Andenne

Vandaag om 7 uur opent een nieuwe Red Market-winkel zijn deuren in Andenne. Het is de tweede pilootwinkel van dit uithangbord na die van Gembloux. In 2010 zal Delhaize nog eens vier Red Market-pilootwinkels openen.

De goedkoopste boodschappen

De Red Market van Andenne beschikt over een verkoopsoppervlakte van ongeveer 1.500 m² en biedt een assortiment kwaliteitsproducten aan die beantwoorden aan de dagelijkse noden van de klanten. Het assortiment van + 6.000 artikelen omvat producten van nationale merken, huismerken, eersteprijsproducten en verse producten. Alle producten die worden aangeboden, onderscheiden zich door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Naast de gangbare producten biedt Red Market Andenne ook lokale producten aan. Zo kunnen de klanten escargots in de winkelrekken vinden, fruitwafels uit Andenne, "La Ronce", een zeer goede plaatselijke rode wijn, enzovoort. Dankzij eenvoudige en efficiënte werkmethodes kan Red Market permanent de laagste prijzen aanbieden. Bovendien lopen er bij Red Market iedere week een aantal sterke promoties.

De snelste boodschappen

Door het aantal merken per productcategorie te beperken, maakt Red Market de keuze eenvoudiger voor de klanten. Daardoor neemt het winkelen minder tijd in beslag. De winkel wil het de klant dus gemakkelijk maken, maar niet enkel door het assortiment en de presentatie van de producten: Red Market is een functionele winkel, met brede en vrije gangpaden (geen displays die de weg versperren), grote winkelkarren,-

Red Market Andenne is voor 100% uitgerust met self-scanningtechnologie. Het grote voordeel van self-scanning is dat het praktisch en tijdsbesparend is: de klant scant de producten tijdens zijn aankopen en laadt ze rechtstreeks in een zak. De wachttijd aan de kassa wordt hierdoor aanzienlijk ingekort. Tweede voordeel: de klant heeft een overzicht van zijn uitgaven en kan zijn aankopen controleren. Bovendien is het systeem zeer gemakkelijk in gebruik: aan de ingang van de winkel neemt de klant een kaart met een streepjescode. Daarna neemt hij een van de ongeveer 210 individuele handscanners die ter beschikking staan.

Aan de kassa's van Red Market wordt een systeem toegepast dat ook op luchthavens wordt gebruikt: Q-buster. Zodra een kassa vrijkomt, kan de eerste klant in de rij daar naartoe. Het is dus een efficiënt systeem dat de klant de kans geeft zijn aankopen snel te beëindigen. Bovendien hoeven de gekochte artikelen niet meer uit de winkelkar te worden genomen: nadat de klant de scanner en de kortingsbons heeft afgegeven aan de kassabediende, kan hij betalen en de winkel verlaten!

19 nieuwe jobs en een onberispelijke dienstverlening

Red Market Andenne heeft de bedoeling zich perfect te integreren in de lokale gemeenschap. De winkel ligt pal in het centrum en stelt 19 personen tewerk. De grote meerderheid van de medewerkers is lokaal aangeworven en was voordien werkzoekend. Ze hebben de nodige opleidingen gekregen. Ook de openingsuren zijn aangepast aan de lokale noden. De winkel is geopend op maandag van 13 tot 20 u, dinsdag tot zaterdag van 7 tot 20 u, vrijdag van 7 tot 21 u en zondag van 8.30 u tot 12 u.

Een milieuvriendelijke supermarkt met een laag energieverbruik

Red Market Andenne gebruikt een heel aantal innoverende en milieuvriendelijke installaties zoals warmterecuperatie. Dankzij deze initiatieven produceert de winkel minder CO2, een aanzienlijk voordeel voor het milieu. Een andere innovatie zijn de frigo's met gesloten deuren waarin een groot assortiment verse producten wordt aangeboden. Niet enkel bieden deze frigo's een extra garantie voor de versheid van de producten, ze staan ook in voor een flinke energiebesparing. Dat betekent dat de winkel zijn werkingskosten kan beperken. Uiteindelijk is het de klant die hiervan profiteert dankzij de nog competitievere prijzen.

Net zoals de Red Market van Gembloux, wordt deze winkel uitgebaat door Smart Food Shopping, een filiaal dat 100% eigendom is van Delhaize Groep.

Persinfo:



Katrien Verbeke - 02/412.82.39 - Kverbeke@delhaize.be

Hans Michiels - 02/412.83.30 - Hmichiels@delhaize.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel