Ingezonden persbericht

Montfoort 12de monument rijker

Op woensdag 21 oktober 2009 plaatst burgemeester E.L. Jansen BA een monumentenschildje op de voorgevel van de gerestaureerde villa aan de Hofdijk 63 in Montfoort. 'Villa Hofdijk' is het 12de aangewezen gemeentelijke monument in de kern Montfoort.

De villa aan de Hofdijk is in bezit van de familie Van den Pol. De nieuwe eigenaren, sinds 2007 in het bezit van de villa, hebben op eigen initiatief de 19de eeuwse villa gerestaureerd aan de hand van de oorspronkelijke tekeningen, de aan- en bijgebouwen in stijl vervangen en de omliggende tuin opnieuw in de kenmerkende landschapsstijl ingericht. Een prachtig en cultuurhistorisch zeer waardevol monument is het bewonderenswaardige resultaat.

"De familie Van den Pol heeft prachtig werk verricht aan dit pand. Als burgemeester ben ik verheugd om te zien dat inwoners zo begaan zijn met de cultuurhistorisch waardevolle gebouwen. Door het tot een gemeentelijk monument aan te wijzen, zijn wij als college in staat om te helpen deze villa voor het nageslacht te behouden", zegt een tevreden burgemeester E.L. Jansen.

Monumentenwandeling Montfoort
Het nieuwe monument zal opgenomen worden in de Monumentenroute van Montfoort. Montfoort is vele monumenten rijk en met de monumentenwandeling maakt u een prachtige historische stadwandeling langs alle historische hoogtepunten. De Monumentenwandeling Montfoort is te verkrijgen bij het VVV kantoor. Loop op uw gemak de route en laat u verassen door het verleden van Montfoort.

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht