Aantal scootmobielen blijft onverminderd sterk stijgen


BUNDE, 20091021 -- Het aantal scootmobielen in ons land blijft voorlopig nog flink toenemen. Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat verwacht dat er in ons land de komende jaren steeds gemiddeld 20.000 stuks bij zullen komen. Dat ook het imago van de scootmobiel steeds beter wordt, blijkt uit de grote interesse voor scootmobiel accessoires. De website www.scootmobielextra.nl meldt een sterke stijging in de vraag naar extra's als beschermhoezen of speciale regenkleding.

De gestegen vraag naar scootmobiel accessoires geeft volgens Scootmobielextra.nl aan dat het gebruik van de scootmobiel intensiveert. "Er is bijvoorbeeld steeds meer interesse in voetenzakken, omdat mensen langere ritten met hun scootmobiel maken. Ook koopt men eerder een scootmobiel, en verwacht men deze langer te gebruiken. Dat blijkt uit het feit dat er steeds meer beschermhoezen worden verkocht. Op dit moment is het herfst, dan vliegt de speciale regenkleding de deur uit. Er wordt duidelijk veel intensiever gebruik gemaakt van de scootmobiel", aldus een vertegenwoordiger van de site.

De scootmobiel blijft ondanks haar tekortkomingen dan ook een zeer flexibel vervoersmiddel voor mensen met mobiliteitsbeperkingen. Vooral bejaarden maken dankbaar gebruik van de mogelijkheid om zich via de scootmobiel te verplaatsen. Dat er jaarlijks enkele honderden ongelukken gebeuren met scootmobielen, en er zelfs een paar doden vallen, weerhoudt blijkbaar bijna niemand ervan om het apparaat te gaan gebruiken. In 2030 rijden er naar verwachting zo'n 600.000 scootmobielen door ons land.

www.scootmobielextra.nl