Vrije Universiteit Amsterdam

19-10-2009

Vrije Universiteit organiseert internationaal congres over religie

Religion and Society

Wat is de state of the art van religie gezien vanuit internationaal perspectief?

De Vrije Universiteit organiseert 21 en 22 oktober een internationaal congres over Religie en samenleving, waarbij circa vijftig wetenschappers, religieuze leiders, bewindslieden en studenten uit China, Zuid-Afrika, Turkije en Nederland aanwezig zullen zijn. Het congres is georganiseerd in samenwerking met de minister en vice-minister van Godsdienstzaken van China, de koepel van Turkse moskeeën, de Universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrikia en de human rights ambassador van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het zal een besloten conferentie zijn waarin de vertegenwoordigers uit de verschillende landen zo open mogelijk over de stand van zaken, uitdagingen, problemen en toekomstvisies zullen spreken, in der hoop van elkaar te leren en samen nieuwe visies te ontwikkelen.

De Chinese vice-minister Mr. J. Jiang zal spreken over: Promoting religious harmony and facilitating religion to play its active roles in society; Oud-minister prof. dr. Cees Veerman zal een inleiding geven over Faith and Politics, an uneasy relationship. Minister van Justitie dr. Ernst Hirsch Ballin spreekt over Religion and government:

A fruitful cooperation for society.

Het past in de traditie van de Vrije Universiteit om een bijdrage te leveren aan de verdere gedachtevorming en beleidsontwikkeling. Het thema van het congres zal vanuit verschillende perspectieven worden belicht. Er zal aandacht zijn voor de huidige stand van zaken per land. Religieuze leiders en academici zullen vervolgens hun visie verwoorden over het thema. Tot slot worden er aanbevelingen voor de toekomst geformuleerd.



Vrije Universiteit Amsterdam