Minister Verhagen brengt werkbezoek aan Twente

Minister van Buitenlandse Zaken Verhagen is woensdag 21 oktober voor een werkbezoek in Twente. Hij bezoekt Urenco, spreekt met ondernemers over innovatief en internationaal zakendoen, en houdt een lezing op de Universiteit Twente.

Minister Verhagen wordt rondgeleid door de verrijkingsfabriek van Urenco in Almelo. Het bedrijf produceert brandstof voor kerncentrales, en heeft vestigingen in de VS en een aantal Europese landen. De minister heeft voorgesteld dat Urenco een rol zou kunnen spelen bij veilige internationale levering van kernbrandstof. De ongecontroleerde verspreiding van verrijkt uranium (de grondstof voor kernwapens) is internationaal een grote zorg.

In Enschede kijkt minister Verhagen rond op BTC-Twente, de broedmachine voor innovatieve technologische bedrijven. Hij spreekt daar met ondernemers over het effect van de financiële en economische crisis, en over de barrières voor zakendoen over de grens.

Als gast van Studium Generale van de Universiteit Twente houdt minister Verhagen een lezing over de positie van Nederland in de wereld, en de manieren om die ook in de toekomst te waarborgen. Na afloop van de lezing beantwoordt de minister vragen van studenten en andere aanwezigen in de zaal.

Noot voor redacties

Noot voor redacties (