Beste MONOPOLY-spelers ter wereld laten de dobbelsteen rollen voor een ‘Kans’ op het Wereldkampioenschap MONOPOLY 2009 in Las Vegas

Nationale kampioenen uit 40 landen nemen deel van 21 tot 22 oktober 2009 in Caesars Palace

LAS VEGAS--(BUSINESS WIRE)-- 20091020 --

Eenenveertig van de beste MONOPOLY-spelers ter wereld gaan vanaf woensdag 21 oktober de strijd aan om de titel Wereldkampioen MONOPOLY 2009. Naast ‘eeuwige roem’ ontvangt de winnaar van het Wereldkampioenschap MONOPOLY 2009 in het Caesars Palace in Las Vegas een bedrag van US$ 20.580, het equivalent van het vermogen van de “bank” in een standaard MONOPOLY-spel.

De regerende Wereldkampioen, Antonio Zafra Fernandez, een 41-jarige laboratoriumtechnicus uit Spanje, zal er alles aan doen om zijn titel te prolongeren, maar hij zal de strijd moeten aanbinden met een vrijwel geheel nieuwe groep van aspirant magnaten. Van alle deelnemers deden slechts twee andere deel aan het Wereldkampioenschap MONOPOLY 2004 in Tokio: Leon Hechtman, een 26-jarige bouwprojectmanager uit Australië, en Hans-Georg Schellinger, een 45-jarige reparateur van koelkasten uit Duitsland. Een van de nieuwkomers is echter geen vreemde op het internationale strijdpodium. Fay Whistler, een 31-jarige taxichauffeur uit Engeland, won een internationaal toernooi op de populaire gaming site Pogo.com™ en vertegenwoordigt op dit Wereldkampioenschap de virtuele MONOPOLY-spelers.

“Het toernooi in Las Vegas is de 13e editie van het Wereldkampioenschap MONOPOLY, en het doet ons zeer veel deugd het plezier en de opwinding van competitief MONOPOLY-spel te kunnen brengen naar de entertainmenthoofdstad van de wereld,” aldus Helen Martin, Global Brand Leader voor MONOPOLY. “Vanaf het moment dat de eerste dobbelsteen rolt, gaat het allemaal om de titel. De spelers zullen er allemaal alles aan doen om hun tegenstanders door handelen en onderhandelen in nog geen 75 minuten bankroet te spelen.”

De deelnemers hebben zich voor het toernooi gekwalificeerd door hun eigen nationale kampioenschap te winnen. Het toernooi bestaat uit drie voorronden, en de 16 spelers die daarin de hoogste puntentotalen behalen gaan door naar de halve finaleronde. De vier spelers die hun respectieve halve finale winnen door al hun tegenstanders bankroet te spelen gaan door naar de finale.

Kan het evenement op de voet worden gevolgd via Twitter, @MonopolyWorlds, Facebook, www.facebook.com/monopoly, en het YouTube-kanaal van Monopoly, www.youtube.com/monopolychampionship.

In Las Vegas doen spelers uit de volgende landen mee: Australië, België, Brazilië, Canada, Chili, China, Denemarken, Duitsland, Estland, Frankrijk, Finland, Griekenland, Hongarije, Hongkong, Israel, Italië, Japan, Kroatië, Letland, Litouwen, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, Servië, Singapore, Slowakije, Spanje, Taiwan, Tsjechische Republiek, Turkije, Verenigde Koninkrijk, Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.monopoly.com

Over HASBRO

Hasbro, Inc. (NYSE:HAS) is wereldleider op het gebied van vrijetijdsproducten voor kinderen en families, met een uitgebreid portfolio van merken en namen uit de amusementswereld die goed zijn voor enkele van de kwalitatief meest hoogstaande en bekendste ontspanningsproducten ter wereld. Hasbro is een brand-driven, consumentgericht internationaal bedrijf dat allerlei speelgoed, spellen en gelicentieerde producten op de markt brengt, van traditioneel tot high-tech en digitaal, onder krachtige merknamen als TRANSFORMERS, PLAYSKOOL, TONKA, MILTON BRADLEY, PARKER BROTHERS, CRANIUM en WIZARDS OF THE COAST. Kom eens kijken hoe we door middel van onze merken het spelen inspireren, op http://www.hasbro.com. © 2009 Hasbro, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Opmerking: foto’s en videobeelden van het evenement zijn beschikbaar voor download op http://www.newsinfusion.com/monopoly

CONTACT:
Hunter PR
Donetta Allen, +1-347-512-3170
dallen@hunterpr.com
of
Brazen PR
Peter Burling, +44 797 432 3047
peter@brazenpr.com
of
Hasbro, Inc.
Pat Riso, +1 413-526-2307

priso@hasbro.com

Ticker_symbol NYSE:HAS