IRS en Verklizan spelen in op groeiende vraag naar zorg op afstand


Zorg op afstand via actieve en passieve personenalarmering, telemedicine en zorgdiensten

VAASSEN, 20091021 -- IRS, leverancier van woon- en zorgoplossingen, werkt nauw samen met Verklizan, leverancier van de universele zorgcentrale UMO, om de toegenomen zorgbehoeften in te vullen door middel van zorg op afstand via actieve en passieve personenalarmering, telemedicine en toegang tot pakketten van op maat gesneden zorgdiensten.

Door de snelle ontwikkeling in de ICT en de groeiende vraag naar zorg op afstand, heeft Verklizan de UMO (Universele Meldbank Ontvanger) succesvol geïntroduceerd, waarbij naast personenalarmering ook domotica-, video- en telezorg/telemedicine-diensten kunnen worden aangesloten. Vanwege de universele, open, flexibele en schaalbare infrastructuur, worden steeds terugkerende investeringen in centrale apparatuur voor nieuwe diensten voorkomen. Hierbij wordt de financiële drempel weggenomen die de introductie van vernieuwende zorgdiensten momenteel vertraagd. In samenwerking met IRS wordt er een breed scala aan mogelijkheden geboden om op een efficiënte wijze zorg op afstand aan te kunnen bieden.

Bij alarmmeldingen die via een hals- of polszender, trekkoord, valdetector of dwaaldetectie worden waargenomen, zal er automatisch een beeldverbinding tussen de IRS Bode en de zorgcentrale geopend worden. Dit werkt middels een IP-koppeling met de UMO centrale van Verklizan. Dit houdt in dat de bewoner thuis, via bijvoorbeeld een beeldverbinding, `bezoek' krijgt van de verpleegkundige van de thuiszorg. Via de IRS Bode, of op afstand via PC of PDA, kunnen de thuis gemeten telemedische waarden getoond en doorgezonden worden naar de zorgcentrale. Denk hier bijvoorbeeld aan bloeddruk, temperatuur, bloedsuikerspiegel, longcapaciteit, hartslag en gewicht. Het is mogelijk om de meetwaarden automatisch te analyseren in de zorgcentrale, waardoor afwijkende waarden direct via de UMO zorgcentralist kunnen worden opgemerkt, om vervolgens de nodige actie te ondernemen.

"IRS kan door de samenwerking met Verklizan B.V. haar zorgdienstenpakket verder optimaliseren voor de snel veranderende markt waarin technologie een groeiende rol vervult bij het verbeteren van welzijn, comfort, veiligheid en het beheersen van kosten in de zorg.", zegt Hylke Meijer, Sales Manager bij IRS over de samenwerking met Verklizan B.V. "Ons IRS Comfort en Care-systeem is open, modulair en toekomstvast en kan snel worden geïntegreerd met de technologie-oplossingen en woon- en zorgdiensten van andere leveranciers. Op deze manier kan woontechnolgie in combinatie met woon- en zorg diensten snel en optimaal worden gecombineerd en geïntegreerd."

Marcel Roest, International Sales Manager van Verklizan B.V. over de samenwerking met IRS: "IRS heeft met de 5G woontechnologie een brug geslagen naar de toekomst. De koppeling met de UMO zorgcentrale is volledig digitaal en biedt hierdoor een uitstekend toekomstperspectief om vanuit de meldkamer zorg op afstand projecten breed te ondersteunen met de modernste ICT-hulpmiddelen. Met deze aaneensluiting van kennis en technologie kunnen zowel IRS als Verklizan elkaar in de zorgmarkt blijven versterken".

Over Verklizan BV
Verklizan heeft zich sinds de oprichting in 1983 ontwikkeld tot dé leverancier van een universele zorgcentrale (UMO) in West Europa. Vanuit eigen vertegenwoordigingen in 4 landen is Verklizan actief in 9 landen en biedt met de UMO zorgcentrale de Europese zorgmarkt de mogelijkheid om een breed scala aan zorgproducten en -diensten in de thuisomgeving aan te bieden.

In de komende jaren richt Verklizan zich met de UMO zorgcentrale op efficiëntieverbetering in de zorgketen door toepassing van ICT. Daarnaast ligt de focus op de ontwikkeling van nieuwe innovatieve UMO producten, gericht op preventieve en begeleidende zorg in de thuissituatie, zodanig dat de kwaliteit van leven voor ouderen verbetert en tegelijkertijd de kosten van de gezondheidszorg beheersbaar blijven. Meer informatie is beschikbaar via de website: www.verklizan.com.

Over IRS
IRS (Integrated Residential Services), onderdeel van de Niko Group (www.nikogroup.be), is de grootste leverancier in Nederland van intelligente woon- en zorgtechnologie in combinatie met woon- en zorgdiensten. De oplossingen van IRS bevorderen het gevoel van veiligheid, comfortabel wonen en welzijn in Nederland. Intelligente woon- en zorgtechnologie helpt architecten, bouwondernemingen, projectontwikkelaars, woningcorporaties, zorginstellingen en zorgverleners met het voorbereiden van woningen op de toenemende zorgbehoefte én het creëren van onroerend goed meerwaarde, zoals snelle verhuur- en verkoopbaarheid. IRS onderscheidt zich door zeer complete, eenvoudig exploiteerbare en innovatieve woon- en zorgoplossingen te bieden tegen betaalbare prijzen. Daarnaast is IRS één van de eerste leveranciers in Nederland van een op open standaarden gebaseerde, volledig modulaire oplossing voor woon- en zorgtechnologie in combinatie met woon- en zorgdiensten. Gedurende de jaren heeft IRS honderden vastgoed- en zorgprojecten voorzien van intelligente woon- en zorgoplossingen. Gerenommeerde bedrijven als ING Vastgoed, Vesteda, Vidomes en Vestia behoren tot de vaste klantenkring van IRS. Meer informatie: www.irservices.nl





Ingezonden persbericht